Antena Meniu Search
x

Video Un elev de 7 ani din Târgu Mureş îşi agresează colegii, profesorii şi pe psiholog. "L-a bătut cu pumnii şi l-a strangulat pe un alt coleg"

De mai bine de jumătate de an, o clasă întreagă este terorizată de un copil de 7 ani. Zeci de părinţi din Târgu Mureş au renunţat să-şi mai ducă la ore copiii după ce aceştia s-au plâns că sunt bătuţi de elevul de clasa întâi. Culmea e că agresivitatea băiatului se răsfrânge şi asupra profesorilor şi chiar a psihologului şcolii. Disperaţi, părinţii au făcut numeroase plângeri la instituţiile statului, însă situaţia pare una fără ieşire. Elevul nu poate fi exmatriculat atât timp cât învăţământul este obligatoriu.

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 18:14

Vezi și

Coşmarul copiilor de clasa întâi a început chiar din prima zi de şcoală, odată cu transferul elevului-problemă la Şcoala Gimnazială din Târgu Mureş. De atunci, copilul îşi terorizează colegii constant. Ultima bătaie a avut loc chiar ieri, în curtea şcolii. 

"Fata mea a fost dată cu capul de perete"

Ciprian Ochean, părinte: Se jucau un joc mai mulți copii, iar la un moment dat unul a refuzat să se joace și din această cauză băiețelul s-a înfuriat foarte tare și l-a bătut cu pumnii și apoi l-a strangulat pe un alt coleg.

Otilia Barzu, părinte: Copilul iese din clasă fără să ceară voie, țipă, înjură, bate lovește și cadre didactice, și personalul auxiliar. Copii la 7 ani sunt bătuți. Fata mea a fost dată cu capul de perete.

Pe acelaşi subiect

Părinţii refuză să-i mai ducă pe cei mici la şcoală

Revoltaţi, astăzi, părinţii au refuzat să-i mai ducă pe cei mici la ore. S-au strâns în faţa şcolii unde au protestat faţă de legea care îi ţine cu mâinile legate. Pentru că învăţământul primar este obligatoriu, elevul nu poate fi exmatriculat. Nouă lege prevede însă suspendarea copilului pe o durată limitată. 

Otilia Barzu, părinte: Au fost făcute plângeri la ISJ, la DGASPC, și nu s-a luat nicio măsură, toată lumea spune că nu există nicio soluție. Mama copilului spune că exagerăm, că copiii se mai bat și sunt doar niște loviri.

Părinte: Inspectoratul ne dă în scris că ei când au asistat la ore totul e normal deși noi știm că nu. Copiii merg la școală să învețe și din păcate nu se pot concentra la ore.

Inspectoratul şcolar vede situaţia că pe o problemă de integrare a noului coleg

Inspector școlar general adjunct Niță Fănică: Inspectorul de specialitate a fost trimis în mai multe rânduri să observe comportamentul elevului la clasa și conluziile au fost aceleași. E bine ca elevul să fie reintegrat, să se simtă familiar, să nu se simtă stingher în noul volectiv în care s-a transferat să fie acceptat.

La rândul ei, mama elevului bătăuş a dat în judecată mai mulţi părinţi după ce aceştia au cerut în repetate rânduri mutarea copilului ei într-o altă clasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un elev de 7 ani din Târgu Mureş îşi agresează colegii, profesorii şi pe psiholog. "L-a bătut cu pumnii şi l-a strangulat pe un alt coleg"