Antena Meniu Search
x

Video "La pază e pusă femeia de serviciu". Val de violenţe în liceele din ţară. Ce spune mama elevului tăiat cu baioneta la Iuliu Maniu, în Bucureşti

Ziua şi elevul atacat cu cuţitul! Un băiat de 18 ani din Galaţi a fost înjunghiat lângă liceu de un individ pe care nu îl cunoştea. Bărbatului, un recidivist periculos, i s-a părut că tânărul se uită urât la el. Incidentul vine la doar 24 de ore după ce şi un băiat din Bucureşti a fost rănit cu o armă albă chiar în curtea şcolii. Între timp, adolescentul de 15 ani care a înjunghiat un elev de la o şcoală din Sectorul 6 a fost arestat preventiv.

de Adrian Obreja

la 04.04.2024, 20:51

Vezi și

Băiatul de clasa a XII-a se îndrepta spre casă după terminarea orelor. La ieşirea din liceu, calea i-a fost taiată de un necunoscut. Din senin, agresorul a început să-l înjure. Tânărul nu a răspuns şi şi-a continuat drumul. În acel moment, bărbatul de 30 de ani s-a apropiat de el şi l-a înjunghiat pe la spate. Lovitura ar fi putut fi fatală, dar din fericire rucsacul i-a salvat viața. Lama a intrat în ghiozdan şi astfel elevul a scăpat doar cu o rană uşoară.

Înjunghiat lângă liceu, salvat de ghiozdan

"Omul ăla era în stare de ebrietate, era beat, s-ar putea să fie şi drogat. Consumase ceva înainte şi de asta era cu cuţitul şi l-a ameninţat pe elev. Elevul a fugit când a fost atacat, a ales opţiunea cea mai bună şi a fugit", povesteşte un martor.

Victima a sunat imediat la 112. După ce şi-a revenit din şoc s-a dus în liceu şi i-a povestit directorului ce a păţit. "Şi Inspectoratul şi şcoala au fost sesizate. De fapt şcoala a luat primele măsuri. Ca primă măsură, chiar astăzi copilul este preluat de un psiholog şcolar şi se discută cu el", a declarat Adrian Silvestru, purtător de cuvânt ISJ Galaţi.

Pe acelaşi subiect

Agresorul este o veche cunoştinţă a Poliţiei. Este poreclit "Diliu", pentru că este extrem de violent. "La sosirea organelor de menţinerea ordinii, aceeaşi persoană a ameninţat unul dintre ofiţerii de poliţie reţinându-se cu aceeaşi ocazie şi infracţiunea de ultraj", spune Cătălin Constantinescu, prim procuror.

"Atacatorul are un cazier consistent. Este cercetat până acum în mai multe dosare penale pentru: conducere fara permis, evadare din arest la domiciliu şi furt din magazine", transmite Adrian Obreja, reporter Observator.

Bărbatul a fost arestat preventiv

Acum, bărbatul este în arest preventiv. Este acuzat de tentativă de omor şi ultraj. În ultimul timp tot mai mulţi adolescenţi au fost atacaţi în apropierea sau chiar în incinta şcolii. În Bucureşti un adolescent de 15 ani a înjunghiat de un elev de clasa a 10-a, în curtea liceului.  

Agresorul a fost reţinut pentru 24 de ore. "S-a speriat pentru că celălalt a scos şi el cuţit, din câte am înţeles. Toţi aveau cuţite la ei. Toţi copiii aveau cuţite la ei, şi ceilalţi 12. Au fost doua grupări. Toţi copiii la vârsta asta umblă cu cuţite. Toţi, nu există niciun control asupra a ceea ce au copiii în rucsacuri", susţine Cezar Vîrlan, avocat agresor.

Elevul rănit la mână este internat la secţia de chirurgie plastică. "Băiatul este bine acum, este internat. Mâine o să-i dea drumul. Copilul declară că nu-i cunoaşte, că nu ştie cine sunt. Unul dintre băieţi, cel cu maceta, l-a întrebat pe copil dacă vrea să se bată. El a spus că nu. Eu ca părinte nu pot să intru în acel liceu fără aprobare, durează 3 zile să iau aprobare de la director. Şi un copil cu o macetă şi încă 4 huligani cu el poate să intre? La pază este pusă femeia de serviciu", spune Iuliana Cerchez, mama elevului rănit.

Şi Inspectoratul Şcolar face verificări cu privire la incident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "La pază e pusă femeia de serviciu". Val de violenţe în liceele din ţară. Ce spune mama elevului tăiat cu baioneta la Iuliu Maniu, în Bucureşti