Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto O fată de 16 ani a fost găsită spânzurată, într-o clădire abandonată din regiunea Kiev. Adolescenta fusese dată dispărută cu câteva ore înainte

Moarte cumplită pentru o adolescentă din Ucraina, la doar 16 ani. Copila a fost dată dispărută vineri, în orașul Obuhiv din regiunea Kiev, iar câteva ore mai târziu, oamenii legii au găsit-o moartă, spânzurată într-o clădire abandonată din Kaharlîk, la 30 de kilometri distanță.

de Veronica Micu

la 05.08.2023 , 12:44

O fată de 16 ani a fost găsită spânzurată, într-o clădire abandonată din regiunea Kiev. Adolescenta fusese dată dispărută cu câteva ore înainte - obozrevatel.com / Poliția din Kiev

Poliția a fost sesizată pe 4 august, în jurul orei 14.00, că o fată de 16 ani a dispărut în Obuhiv, din regiunea Kiev, Ucraina. Oamenii legii au început imediat să caute minora și, câteva ore mai târziu, au găsit-o fără viață. Fata zăcea moartă, spânzurată într-o clădire abandonată din Kaharlîk, oraș aflat la 30 de kilometri distanță de Obuhiv.

Tragedia a fost anunțată de Poliția din regiunea Kiev. "În urma operațiunii de căutare, un cadavru a fost descoperit într-o clădire abandonată din orașul Kaharlîk. În prezent, oamenii legii investighează toate împrejurările în care s-a produs tragicul incident", a comunicat poliția.

Articolul continuă după reclamă

În apropierea trupului fetei, oamenii legii au mai găsit un pachet de țigări, o brichetă, un telefon mobil și un bilet pe care scria: "Răzbunarea mea este pentru tine".

Pe acelaşi subiect

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Poliția din Regiunea Kiev îi îndeamnă pe părinți "să monitorizeze timpul liber al copiilor lor, să răspundă la problemele lor și la schimbările de dispoziție ale acestora".

Războiul afectează grav sănătatea mintală a ucrainenilor

Invazia rusă a lăsat milioane de ucraineni fără case. Mulți și-au pierdut persoane dragi sau s-au confruntat cu violență în timp ce trăiau sub ocupația rușilor.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că 22% dintre persoanele care au "experimentat război sau alte conflicte în ultimii 10 ani vor avea depresie, anxietate, tulburare de stres post-traumatic, tulburare bipolară sau schizofrenie".

În iunie anul trecut, ministrul Sănătăţii Viktor Liashko a prognozat că aproximativ 15 milioane de ucraineni vor avea nevoie de sprijin psihologic în viitor, iar până la 4 milioane vor avea nevoie de tratament medical prescris. "Chiar și cei care au reușit să reziste în primele luni de război vor suferi epuizare psihică, deoarece a fi într-un război constant poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra sănătății mintale", a spus Liashko.

40-50% din populația ucraineană ar avea nevoie de diferite forme de sprijin psihologic

Într-un comentariu pentru Kyiv Independent, Ministerul Sănătății a transmis că experții estimează că 40-50% din populația ucraineană ar avea nevoie de diferite forme de sprijin psihologic: "În special, 1,8 milioane de oameni dintre militari și veterani, 7 milioane dintre persoanele în vârstă și aproximativ 4 milioane de copii și adolescenți".

Potrivit unui sondaj publicat de Ministerul Sănătății în septembrie anul trecut, "peste 90% dintre repondenți au avut cel puțin un simptom de tulburare de stres post-traumatic".

Căutarea de ajutor psihologic nu era obișnuită în Ucraina înainte de invazia din 2022. Într-un raport din 2017, Banca Mondială a concluzionat că „sănătatea mintală precară” a Ucrainei este strâns legată de sărăcie, șomaj și sentimente de insecuritate”, adăugând că aceasta a fost agravată și de efectele războiului Rusiei din Donbas. La nivel de stat, Prima Doamnă Zelenska a lansat o campanie numită „Ce mai faci?” pentru a crește gradul de conștientizare a importanței îngrijirii sănătății mintale și a împărtăși câteva recomandări de autoajutorare. Pe site-ul campaniei se găsesc, de asemenea, diverse linii telefonice pentru asistență psihologică. Există o hartă online cu facilități medicale care oferă astfel de servicii în toată Ucraina. Potrivit ministrului Sănătății Liashko, peste 17.000 de ucraineni au solicitat sprijin psihologic finanțat de stat de la începutul anului 2023.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Mapamond » O fată de 16 ani a fost găsită spânzurată, într-o clădire abandonată din regiunea Kiev. Adolescenta fusese dată dispărută cu câteva ore înainte