Antena Meniu Search
x

O femeie din Anglia a fost atacată brutal de o vacă, în vacanţa la munte. "Am crezut că urmează să mor"

O femeie din Marea Britanie a suferit răni grave după ce a fost atacată de o vacă, în timp ce se afla în vacanţă la munte cu soţul ei. La un an şi două luni de la incidentul terifiant, Stella Collins spune că încă îşi aminteşte perfect cum animalul a "aruncat-o în aer" şi a "călcat-o în picioare", potrivit Mirror.

de Iris Duţescu

la 24.11.2022, 19:50

Atac cu vacă
Femeia a fost "aruncată în aer" în timpul atacului şi a suferit leziuni grave - Shutterstock

Femeia se afla într-o vacanţă la munte alături de soţul ei, în staţiunea Yorkshire Dales. Cei doi s-au oprit pe marginea drumului pentru a face o poză, când întâmplarea a avut loc. 

"Eram la circa 35 de metri distanţă de o cireadă de vaci, când, fără niciun avertisment, o vacă mare m-a atacat. Venea spre mine ca un tunet şi l-am auzit pe soţul meu strigând <<O, nu!>>. Am crezut că urmează să mor, pentru că avea durere în glas", a spus victima. 

"Nu am avut timp decât să-mi întorc umărul. Capul vacii m-a lovit și m-a aruncat în aer. Eram ca o păpușă de cârpă, aruncată și călcată în picioare în mod repetat. Eram aşa fericiţi că suntem într-un loc atât de frumos. Era ca în rai, dar într-o clipită, raiul s-a preschimbat în iad", a adăugat ea. 

Stella a petrecut cinci zile în spital, după atac

Pe acelaşi subiect

Femeia a fost rănită grav în urma atacului, după ce animalul a aruncat-o în aer. Printre leziunile provocate de vacă se numără câteva coaste rupte, un cheag de sânge, răni la nivelul plămânilor, al picioarelor și al gleznelor și leziuni majore ale țesuturilor moi.

La peste un an de la incident, Stella este încă în recuperare, are dureri constante şi merge săptămânal la fizioterapie. Înainte de atac, ea obişnuia să joace în mod regulat tenis, badminton, tenis de masă și stoolball. Deşi a încercat să se întoarcă la sport, după ce leziunile țesuturilor moi s-au agravat, femeia a fost sfătuită de către medici să nu desfăşoare activitate fizică.

"Este foarte greu. Încă mă doare să fac activități simple, de zi cu zi, și pur și simplu nu mai sunt aceeaşi persoană. Dar știu cât de norocoasă am fost și sunt atât de recunoscătoare pentru acțiunile serviciilor de urgență și pentru ceea ce au făcut pentru mine, în special pentru ambulanța aeriană. Nu îmi pot imagina cum ar fi fost drumul către spital dacă ar fi trebuit să merg pe şosea, dintr-un loc atât de îndepărtat", a declarat femeia. După atac, Stella a fost transportată cu avionul la spital, unde a petrecut cinci zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Mapamond » O femeie din Anglia a fost atacată brutal de o vacă, în vacanţa la munte. "Am crezut că urmează să mor"