Antena Meniu Search
x

O femeie din India a fost violată şi ucisă în mod barbar într-un microbuz. În țară la fiecare 17 minute, o femeie este violată

O femeie din India care ar fi fost agresată şi violată vineri în Mumbai a murit din cauza loviturilor suferite. Cazul aminteşte de o situaţie petrecută în anul 2012, când o studentă a fost asasinată în urma unui viol. Atunci milioane de femei au ieșit în stradă pentru a cere autorităţilor înăsprirea sancţiunilor privind agresiunile sexuale.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 15:58

Femeile din India protestând pentru legi mai dure
Femeile din India protestând pentru legi mai dure - Profimedia

Femeia în vârstă de 34 de ani a fost găsită inconştientă într-un microbuz, în cartierul Sakinaka, potrivit comisarului de poliţie din Mumbai, Hemant Nagrale. Ea ar fi fost violată, apoi bătută cu bestialitate cu o tijă, transmite CNN. Femeia a fost internată la spitalul Rajawadi şi începuse să răspundă favorabil la tratamentul administrat, însă rănile pe care le-a suferit erau prea grave și a murit în cele din urmă.

Poliţiştii au arestat un bărbat sub suspiciunea de viol şi crimă, după ce l-ar fi identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate în zonă. El nu este încă acuzat în mod oficial şi va rămâne în custodia poliţiei până pe 21 septembrie. Autorităţile au declarat pentru presa străină că atât victima, cât şi agresorul sunt oameni ai străzii. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul ar putea fi condamnat la pedeapsa cu moartea. 

Numărul agresiunilor din India, în continuă creştere

Activista anti-viol şi pentru drepturile femeilor, Yogita Bhayana a declarat că tragedia de vineri a "zguduit încă o dată naţiunea", deoarece este considerată asemănătoare cu cazul din 2012, când studenta Nirbhaya, în vârstă de 23 de ani a fost violată şi ucisă în New Delhi. Aceasta a fost agresată în acelaşi mod brutal, agresorul folosind tije pentru a o desfigura. Moartea ei a atras atenţia autorităţilor asupra agresiunilor sexuale din India şi a înăsprit pedepsele. Cazul a scos în stradă milioane de femei care au cerut pentru legi mai dure privind agresiunea sexuală.

Potrivit celor mai recente cifre transmise de Biroul Naţional de Evidenţă a Criminalităţii din India, în anul 2019 au fost raportate peste 32.000 de cazuri de presupus viol, unul la fiecare 17 minute. Cu toate acestea, activiştii consideră că cifra reală este cu mult mai mare faţă de cea raportată. Reformele legale şi sancţiunile mai severe pentru viol au fost introduse în cele din urmă, iar timpul pentru finalizarea unui proces a fost scurtat pentru a putea comunica mai rapid decizia instanţei cu privire la pedeapsa primită de agresori. Cu toate acestea, cazurile de viol continuă în India. În luna august, patru bărbaţi au fost acuzaţi de viol şi apoi asasinarea unei fete de 9 ani în New Delhi. Fata aparţinea comunităţii dalite, cea mai asuprită din ierarhia castelor. În luna ianuarie, un preot hindus şi doi dintre adepţii săi au fost arestaţi pentru că au violat şi ucis o femeie de 50 de ani în nordul regiunii Uttar Pradesh.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O femeie din India a fost violată şi ucisă în mod barbar într-un microbuz. În țară la fiecare 17 minute, o femeie este violată