Antena Meniu Search
x

Proteste în India după ce o fetiţă de 9 ani a fost violată şi incinerată într-un crematoriu de patru bărbați, inclusiv un preot

Protestele continuă pentru a patra zi în capitala Indiei, după ce o fetiţă de 9 ani a fost violată, ucisă şi incinerată de un preot și trei angajaţi ai unui crematoriu. Atenție, urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 05.08.2021, 13:39

Fetiţa ucisă avea 9 ani
Fetiţa ucisă avea 9 ani - Getty Images

Părinţii fetei l-au acuzat pe un preot hindus de la crematoriu, principalul suspect în acest caz, că a atacat-o împreună cu ceilalţi trei bărbaţi când încerca să aducă apă potabilă de la aparatul instalat acolo, potrivit BBC . Mama victimei acuză că agresorii au închis porţile crematoriului şi au ameninţat-o pe fetiță pentru a întreţine relaţii intime. Poliţia a înregistrat acest caz ca viol în grup şi crimă, iar toţi cei implicaţi au fost arestaţi.

Familia fetei este una fără posibilităţi materiale, cei doi părinţi obişnuind să cerşească în faţa unui altar musulman aflat lângă crematoriul unde a fost incinerată fetiţa. Duminică după-amiaza, fetiţa a fost trimisă să aducă apă potabilă de la aparatul instalat în clădire, însă nu s-a mai întors. "Când nu s-a întors după o oră, m-am dus să o caut. La crematoriu, am găsit-o întinsă pe pământ. Buzele ei erau albastre, avea sânge sub nas, avea vânătăi pe mâini și brațe. Iar hainele ei erau umede", a povestit mama fetei.

Femeia a mai spus că preotul și cei trei bărbați au sfătuit-o să nu cheme poliția, încercând să o mintă că dacă va face acest lucru, aceştia vor insista pentru o autopsie și îi vor fura organele pe care ulterior le vor vinde. Femeia a mers apoi să îşi anunţe soţul despre cele întâmplate, dar până acesta a ajuns la crematoriu însoţit de alte persoane, fetiţa fusese deja incinerată. 

Preotul incineratorului şi alţi trei bărbaţi au abuzat fetiţa, iar apoi au ucis-o

Pe acelaşi subiect

Imediat sătenii de la periferia capitalei au sunat la poliție și au încercat să stingă cu apă focul de pe rugul unde ardea micuţa, dar nu au putut să-i recupereze decât picioarele, asta înseamnă că nu este posibil un examen post mortem pentru a confirma violul. Un înalt oficial de poliție a spus că, pe baza informațiilor de la părinți, a fost înregistrat un caz de viol în grup, crimă și incinerare forțată.

Tragedia a fost comparată cu o serie de violuri în grup de anul trecut și cu asasinarea unei adolescente de către patru bărbați din orașul Hathras din nordul statului Uttar Pradesh. Acest incident a provocat indignare la nivel mondial după ce poliția a incinerat forțat cadavrul ei în ciuda protestelor familiei sale. Conform datelor, fiecare a patra victimă a violului din India este un copil. Într-un număr covârșitor de cazuri de viol, victimele îi cunosc pe făptași.

Ce este casta Daliților din care făcea parte copila violată și ucisă

Familia fetei face parte din casta Daliților, caracterizată ca fiind „de neatins”. Daliții, care reprezintă partea de jos din ierarhia neiertătoare a castelor hinduse, rămân printre cei mai inferiori cetățeni ai Indiei. O mare majoritate din cei 200 de milioane de daliți sunt săraci și, în ciuda legilor care îi protejează, ei continuă să fie supuși discriminărilor zilnice din partea castelor superioare și a autorităților.

Și femeile dalite se confruntă cu povara triplă a sărăciei, a prejudecății de gen și a discriminării de caste. Miercuri, sute de protestatari s-au adunat în afara crematoriului din Nangal, New Delhi, cerând pedeapsa cu moartea pentru acuzați. De asemenea, au solicitat suspendarea unor oficiali ai poliției locale, acuzându-i că au hărțuit familia victimei. Ministrul șef din Delhi, Arvind Kejriwal, și liderul principal al partidului de opoziție, Rahul Gandhi, au vizitat familia copilului și s-au oferit să-i ajute să li se facă dreptate. Protestatarii din Congres au ars o efigie a prim-ministrului Narendra Modi, acuzându-l că nu condamnă crima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Proteste în India după ce o fetiţă de 9 ani a fost violată şi incinerată într-un crematoriu de patru bărbați, inclusiv un preot