Antena Meniu Search
x

"Am fost devastată". Medicii din UK au extirpat ochiul unei fetiţe diagnosticată cu o formă rară de cancer, după ce iniţial au crezut că e o simplă iritaţie

Situație tragică pentru o fetiță din Anglia. Ochiul micuței a trebuit să fie extirpat, după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer. Mama copilei este revoltată, asta pentru că medicii i-au spus inițial că fetița are o simplă iritație, care nu prezenta un pericol.

de Redactia Observator

la 04.09.2023, 14:40

"Am fost devastată". Medicii din UK au extirpat ochiul unei fetiţe diagnosticată cu o formă rară de cancer, după ce iniţial au crezut că e o simplă iritaţie
"Am fost devastată". Medicii din UK au extirpat ochiul unei fetiţe diagnosticată cu o formă rară de cancer, după ce iniţial au crezut că e o simplă iritaţie - The Childhood Eye Cancer Trust

Katherine O'Neill, în vârstă de 42 de ani, a observat că fetița ei, Amelia, își atingea convulsiv ochiul stâng după ce s-a născut. După ce a devenit îngrijorată de starea fetiței sale, femeia a decis să meargă la medic. Acolo însă, doctorii i-au spus că nu trebuie să-și facă griji, relatează Mirror.

Când Amelia avea șase luni, bunica ei a observat că ochiul copilei stătea într-o formă nefirească. Temându-se de ce e mai rău, după mai multe vizite la medici, li s-a spus că Amelia ar putea avea cataractă sau retinoblastom, un cancer ocular rar. O săptămână mai târziu, la Spitalul de Copii din Manchester, a fost diagnosticată cu o tumoare gravă la ochiul stâng.

Medicii au asigurat-o inițial pe mamă că nu e nimic grav 

A fost o roșeață vizibilă pe pleoapă, dar ochiul părea normal. Am fost informată că roșeața ar putea fi o eczemă. Când Amelia a fost diagnosticată. Am fost devastată. Amelia se descurcă fantastic acum. Chiar nu ai observa că acum vede doar cu un ochi", a declarat mama fetiței.

Pe acelaşi subiect

Am sunat medicul de familie a doua zi dimineață și ne-a programat în ziua aceea. Medicul de familie a examinat ochiul. Mi-a spus repede că ar putea fi fie o cataractă, fie un cancer foarte rar numit retinoblastom”, a continuat femeia.

După ce a fost diagnosticată, Amelia a avut șase ședințe de chimioterapie între martie și august 2021. Tumoarea s-a micșorat, dar cancerul a început să crească din nou. Din această cauză, Katherine a luat decizia sfâșietoare de a extirpa ochiul fiicei sale. Operația a durat trei ore. 

Am dormit în pat lângă ea în timpul chimioterapiei. A doua zi dimineața, părea foarte palidă și de îndată ce s-a trezit, a vărsat. Am luat decizia acolo și apoi să i-am îndepărtat ochiul Ameliei”, a adăugat Katherine. Acum, copila are o proteză oculară, însă este fericită și sănătoasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » "Am fost devastată". Medicii din UK au extirpat ochiul unei fetiţe diagnosticată cu o formă rară de cancer, după ce iniţial au crezut că e o simplă iritaţie