Antena Meniu Search
x

O fetiță de 12 ani murit de rabie, după ce a fost mușcată de un câine, în India. Avea 3 vaccinuri antirabice şi urma să-l facă pe al patrulea

O fetiță de 12 ani a murit după ce a fost mușcată de un câine fără stăpân. Incidentul a stârnit indignare în statul indian Kerala.

de Maria Dogaru

la 06.09.2022, 10:50

În 2019, india avea 15,3 milioane de câini fără stăpân
O fetiță de 12 ani murit de rabie, după ce a fost mușcată de un câine, în India - Profimedia

Abhirami, care a fost mușcată de un câine vagabond în august, a murit luni în spital. Acesta este al 21-lea deces cauzat de rabie în Kerala anul acesta. Ea avea administrate cele trei doze de vaccin antirabic și urma să o facă pe a patra în curând, relatează BBC.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că rabia este foarte răspândită în India, care reprezintă 36% din decesele din lume cauzate de rabie.

Adevărata povară a rabiei în India nu este pe deplin cunoscută, deși, conform informațiilor disponibile, provoacă 18.000-20.000 de decese în fiecare an în țară”, spune OMS.

Cu toate acestea, activiștii pentru drepturile animalelor au pus la îndoială acest lucru, subliniind o „diferență uriașă” între numărul OMS și cifrele ministerului Indian al sănătății. Problema câinilor fără stăpân este una sensibilă în India și duce adesea la certuri între iubitorii de animale și locuitorii cu privire la problema hrănirii și sterilizării acestora.

Pe acelaşi subiect

Numărul câinilor fără stăpâni, scăpat de sub control în India

Un ministru federal a declarat Parlamentului în august că au existat 15,3 milioane de câini fără stăpân în India în 2019, conform recensământului animalelor. Numărul total, a spus ministrul, s-a redus cu 10% de la 17,1 milioane înregistrate în 2012. Kerala, care are 290.000 de câini vagabonzi, a participat la o serie de campanii menite să-i scoată de pe străzi.

În 2016, o campanie de ucidere a câinilor fără stăpân, promovată de unii oameni din Kerala după o creștere a atacurilor, i-a înfuriat pe activiști, planul nu a fost niciodată implementat.

Curtea Supremă a Indiei va audia o petiție prin care guvernele federale și de stat vor lua măsuri împotriva câinilor fără stăpân. Instanța a decis să mărească data audierii după ce avocatul VK Biju a subliniat problema mușcăturilor de câine din Kerala și a menționat starea lui Abhirami, înainte de a muri. Pledoaria solicită, de asemenea, anularea regulilor ABC [Controlul nașterii animalelor] care au fost introduse în 2001, în conformitate cu aceasta, câinii fără stăpân sunt colectați, sterilizați, vaccinați și readuși în aceeași zonă de unde au fost ridicați.

Activiștii pentru drepturile animalelor susțin că acesta este cel mai uman și eficient mod de a ține sub control populația de câini fără stăpân și de a reduce atacurilor acestora. Criticii susțin însă că programul nu este implementat corespunzător și spun că soluția este eutanasierea câinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O fetiță de 12 ani murit de rabie, după ce a fost mușcată de un câine, în India. Avea 3 vaccinuri antirabice şi urma să-l facă pe al patrulea