Antena Meniu Search
x

Galerie foto O fetiţă de 8 ani care se plângea de dureri în gât a murit la câteva luni din cauza unei tumori pe creier, în UK: "Un copil bun şi cuminte, o durere cumplită”

Tragedie fără margini pentru o întreagă familie, după ce fetiţa lor de opt ani, care „iubea pe absolut toată lumea din jurul ei” a murit din cauza unei tumori pe creier. Copila se plângea de dureri în gât, dar nimeni nu şi-ar fi imaginat că ar putea fi ceva atât de grav şi fără o soluţie salvatoare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.07.2021, 21:50

Claudia Carrick, în vârstă de opt ani, s-a plâns pentru prima dată de dureri în gât în data de 11 februarie, spunând unui profesor, la şcoală, că are probleme atunci când înghite. Câteva ore mai târziu starea ei de sănătate s-a înrăutăţit, motiv pentru care a fost transportată de urgenţă la spitalul de copii Alder Hey. În urma analizelor medicii au descoperit o acumulare de lichid în creier. A fost supusă a doua zi unei operaţii care a arătat faptul că micuţa avea o tumoare pe creier, iar din cauza poziţiei acesteia, nu putea fi extirpată, a menţionat mama acesteia, Allison.

În data de 16 februarie, Alisson şi mama ei, Olwyn, bunica Clarei, din Bootle, Marea Britanie, au primit vestea devastatoare că tumoarea, numită Glioma Pontină Intrinsecă Difuză (DIPG), era incurabilă.

„Întreaga familie nu o poate procesa vestea. A avut câteva crize de-a lungul timpului și ne-am tot gândit: Va fi sfârșitul acum? A luptat până la sfârșit. A fost groaznic la final. Sora mea ar vrea însă să laude întregul personal medical; au fost foarte buni cu Claudia” a spus mătușa Claudiei, Jayne, în vârstă de 44 de ani.

Fetiţa de opt ani a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală agresivă, una dintre cele mai frecvente însă la copii. Unul dintre plămâni i-a cedat cu câteva luni înainte de moarte, ajungând ulterior internată la secţia de terapie intensivă, unde şi-a dat şi ultima suflare. Întreaga perioadă a fost extrem de dificilă inclusiv pentru fratele ei geamăn, Robin, despre care familia spune că „era sufletul ei pereche”.

Pe acelaşi subiect

Familia a stat la capul patului ei zi şi noapte, până în ultimul moment. Jayne a spus că nepoata ei „era cel mai bun copil, atât de empatic, îşi împărţea banii de buzunar cu fratele ei şi venea în fugă să îl ajute atunci când acesta cădea sau se lovea”. „Era un copil atât de grijuliu. Îi păsa de toată lumea. Dacă te vedea supărat se asigura că eşti bine. Îi punea pe toţi înaintea ei. Dacă Robin îşi cheltuia banii ea îi oferea din puţinul ei. Era acel gen de copil. Un copil extraordinar de bun şi cuminte, o durere cumplită” a adăugat ea, înghiţindu-şi lacrimile de durere.

O pagină GoFundMe a fost creată pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru familie și pentru a le permite să-și facă amintiri speciale împreună cu copila lor. A fost strânsă suma de peste 27.000 de lire sterline mai ales pentru îndeplinirea dorinţelor celei mici, între care să meargă la grădina zoologică sau să meargă cu fratele ei într-o limuzină. Îşi dorise de asemenea ca într-o zi să poarte o rochie de mireasă şi să fie prinţesă.

Profesorul a observat primele simptome ale fetiţei de 8 ani

Jayne a spus că întreaga familie doreşte să îi mulţumească inclusiv profesorului Claudiei, Dan Williamns, cel care a observat simptomele fetiţei pe 11 februarie şi i-a telefonat mamei. În acea dimineață, Claudia se plânsese de dificultăți la înghițire şi dureri în gât, dar părea să nu aibă alte simptome.

„Ca familie, suntem foarte recunoscători că domnul Williams a fost foarte rapid în a judeca situația Claudiei - el a fost cel care a alertat-o pe mama ei. El a observat și apoi a cerut sfatul unui alt coleg pentru a se asigura că nu e doar în imaginaţia lui, apoi au sunat-o pe mama Claudiei pentru a-i spune că nu se simte bine şi ne-a recomandat să o ducem la spital. Simptomele apar foarte greu, astfel încât nu ai timp să observi decât atunci când cancerul devine agresiv. Ne-au spus la spital că dacă nu am fi dus-o atunci şi nu am fi observat, cel mai probabil ar fi intrat în comă în propriul ei pat; nu ne putem măcar imagina o asemenea situație” a adăugat mătuşa.

Înmormântarea Claudiei va avea loc pe 26 iulie la Crematoriul Thornton Garden of Rest, potrivit Mirror. Familia a cerut ca membrii prezenţi să ţină cont de dress code-ul „colorat, amuzant, bazat pe costume Disney”, ca un tribut adus fetiţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O fetiţă de 8 ani care se plângea de dureri în gât a murit la câteva luni din cauza unei tumori pe creier, în UK: "Un copil bun şi cuminte, o durere cumplită”