Antena Meniu Search
x

Galerie foto Băieţel de 2 ani, dus de părinţi la doctor, credeau că e constipat, diagnosticat cu o formă rară de cancer, în UK

Durere cumplită pentru o familie, după ce fiul de doar doi anişori a fost diagnosticat cu o formă rară de cancer. Micuţul a fost dus la spital de părinţi, crezându-se că este doar constipat.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.04.2021, 13:55

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Kodie Robson se străduia să mănânce şi să doarmă de mai bine de opt zile, motiv pentru care mama sa, Rachel Fairless, în vârstă de 20 de ani, a decis să-l ducă la secţia Urgenţe a Spitalului Queen Elizabeth din Gateshead, Newcastle, în februarie. Credeau iniţial că toate durerile sunt din cauza constipaţiei, dar medicii au venit cu o altă variantă, una devastatoare.

Mătuşa: „Mi-a frânt inima. Nu puteam respira"

În urma unei radiografii a fost găsit un nodul în stomac aşa că a fost transferat ulterior la Royal Victoria Infirmary din Newcastle pentru analize de sânge, biopsie și tomografie.

Micuţul a fost diagnosticat în final cu un neuroblastom de grad înalt, o formă rară de cancer care afectează în jur de 100 de copii în fiecare an în Marea Britanie, mai ales sub vârsta de cinci ani. Părinţilor li s-a cerut să fie trecut imediat în tratament pentru a avea o şansă. Vestea a fost ca un trăznet, nimeni nu îşi putea reveni, Kodie nu ştia ce îl doare, părinţii nu-i puteau explica.

Pe acelaşi subiect

„Mi-a frânt inima. Nu puteam respira. Leon, tatăl lui Kodie, mi-a scris doar atât: este cancer. Parcă mi s-a oprit inima, a fost cel mai sfâşietor mesaj pe care l-am citit vreodată. Nu te aștepți niciodată să se întâmple așa ceva familiei tale” a povestit mătuşa, Shae Robson, în vârstă de 22 de ani.

Din păcate, analizele ulterioare au arătat că tumoarea s-a răspândit deja la măduva osoasă şi la oase. Băiatul a fost inclus într-o schemă puternică de tratament cu şedinţe de chimioterapie, radioterapie, imunoterapie şi terapie cu celule stem, precum şi intervenţii chirurgicale şi transfuzii de sânge pentru următoarele 14 luni.

Medicii au mai spus familiei că are doar 50% șanse să ajungă la vârsta de cinci ani. În schimb, dacă va reuşi să învingă, vor fi 50% şanse ca boala să se întoarcă, iar dacă o va face, va fi incurabilă, au declarat medicii.

„Să ni se spună că are 50% șanse de supraviețuire este oribil. Este de neimaginat pentru un băiat de doi ani. Încercăm să nu ne gândim la asta şi să fim puternici pentru Kodie. Informaţia este atât de nouă, atât de dureroasă, totul s-a întâmplat foarte repede şi încă procesăm” a adăugat Shae.

Băiatul a fost externat din spital pe 9 martie, dar numai două zile mai târziu a fost adus înapoi cu suspiciune de sepsis; i s-au administrat imediat antibiotice intravenoase. A doua zi, mătuşa a alertat cadrele medicale după ce nepotul ei s-a înegrit la faţă şi a început să tremure. I s-a descoperit o infecţie în stomac şi intestin care ar fi putu fi fatală dacă nu ar fi fost descoperită la timp.

Copilaşul de doar doi ani a început acum cele opt cicluri de chimioterapie, la finalul cărora va afla dacă tumora s-a micşorat suficient pentru a fi îndepărtată. A slăbit aproape 12 kilograme de la începerea tratamentului şi are dificultăţi în a mânca sau a bea apă suficient.

„Kodie este cel mai zvăpăiat băieţel, atât de zmbitor, iubitor şi blând. Râde la orice şi iubeşte să fie în centrul atenției. Este un zbucium - la fel ca orice alt copil de doi ani. A fost foarte greu, deoarece cu Covid ni s-a permis să aibă doar doi vizitatori, dar nu simultan. Eu și tatăl lui Kodie am tot făcut cu schimbul prin spitale. În ultimele zile s-a închis mai mult în el. Este foarte liniştit, nu prea mănâncă, nu prea bea. A pierdut 12 kilograme. Şi vocea lui s-a schimbat, se aude mai răguşit”.

Familia a creat o pagină de strângere de fonduri pentru a ajuta familia să plătească costurile de deplasare la și de spitalizare, precum și pentru o vacanță de familie la Castelul Haggerston în acest an, pentru a crea câteva amintiri memorabile cu cel mic. Aceştia au dorit să mulţumească tuturor pentru generozitate, fiind strânsă până acum suma de 3.500 de lire, potrivit Mirror.

„Nu ne-am așteptat niciodată la un astfel de răspuns din partea oamenilor și nu le putem mulțumi îndeajuns tuturor pentru sprijin. Vacanţa este ca o tragiţie de familie, iar până atunci el ar trebui să termine şedinţele de chimioterapie, aşa că se va bcuura nespus. Ne dorim să-i fim toţi alături în această bătălie oribilă, dar avem speranţa că va fi bine” a mai spus Shae.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Băieţel de 2 ani, dus de părinţi la doctor, credeau că e constipat, diagnosticat cu o formă rară de cancer, în UK