Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiță de trei ani din Texas și-a împușcat mortal, din greşeală, sora de patru ani. Cinci adulţi erau în casă la momentul tragediei 

O fetiţă de doar 3 ani din Texas şi-a ucis sora cu un pistol semi-automat, pe care l-a găsit în casă. Autorităţile nu au confirmat dacă vreunul dintre cei adulţi care se aflau în locuinţă va fi acuzat, în urma tragediei.

de Larisa Andreescu

la 13.03.2023 , 17:34

Copil ţinând în mână un pistol O fetiță de trei ani și-a împușcat mortal, din greşeală, sora de patru ani, în Texas - Shutterstock

O fetiță de trei ani și-a împușcat accidental sora de patru ani în casa lor din Texas, duminică seara, potrivit autorităților. Paramedicii care au ajuns la faţa locului în urma unui apel de urgenţă la ora 19.30 au găsit-o pe copilă fără viaţă, în apartamentul familiei din Houston. Înăuntru se aflau 5 adulţi, inclusiv mama şi tatăl ei vitreg, în momentul în care copila de 3 ani a pus mâna pe un pistol încărcat şi l-a îndreptat către sora mai mare, de patru ani, împuşcând-o mortal.

La momentul incidentului, în casă, se aflau 5 adulţi

Toţi adulţii au declarat că erau convinşi că unul din ei era atent şi le urmărea pe fete, dar nimeni nu le supraveghea în momentul în care acestea au fugit în dormitor, a declarat reporterilor șeriful din Harris Country, Ed Gonzalez.

Articolul continuă după reclamă

Fata a fost declarată moartă la fața locului. Anchetatorii nu au declarat dacă vreunul dintre adulţi va fi acuzat penal pentru neglijenţă, arma nefiind ţinută într-un loc adecvat, inaccesibil copiilor.

Pe acelaşi subiect

E o altă poveste tragică a unui copil care obține acces la o armă de foc și rănește pe altcineva”, a spus Gonzalez reporterilor, potrivit The Guardian. „Inimile noastre sunt frânte. Comunitatea este afectată mai ales când un copil își pierde viața în acest fel.”

Autorităţile fac un apel la populaţie, în urma accidentelor frecvente în care au fost implicate arme de foc depozitate incorect

Gonzalez a adăugat că incidentul tragic a evidenţiat din nou nevoia ca posesorii de arme să fie responsabili şi să nu ţină astfel de obiecte la îndemâna oricui.

Trebuie să... să vă depozitaţi armele într-un loc sigur”, a spus Gonzalez reporterilor. „Trebuie să faceţi mai mult decât să le spuneţi copiilor să nu atingă armele.”

Violența implicând folosirea armelor şi incidentele din ultimii ani au devenit principala cauză de deces pentru copiii din SUA, depăşind accidentele de maşină, rănirile din alte motive și bolile congenitale. Organizația non-profit de cercetare și politică Everytown for Gun Safety estimează că 19.000 de copii și adolescenți sunt împușcați mortal sau răniți anual.

În timp ce atacurile armate în şcoli, cum ar fi atacul în care au fost ucişi 19 elevi şi doi profesori în Uvalde, Texas, au ajuns tot mai mult pe prima pagină a ziarelor. Organizaţia estimează că încă 3 milioane de tineri ajuns să fie implicaţi ori să cunoască pe cineva implicat într-un incident armat.

Larisa Andreescu Like

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » O fetiță de trei ani din Texas și-a împușcat mortal, din greşeală, sora de patru ani. Cinci adulţi erau în casă la momentul tragediei