Antena Meniu Search
x

Foto O îngrijitoare a lăsat o pacientă bolnavă de demenţă să moară la -20 de grade: ''Zâmbetul frumos și inteligența nu vor fi uitate''

O îngrijitoare din Iowa a fost acuzată că a lăsat o pensionară în vârstă de 77 de ani să moară, afară, în timp ce termometrele arătau aproape -20 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 10:26

O îngrijitoare a lăsat o pacientă bolnavă de demenţă să moară la -20 de grade
O îngrijitoare a lăsat o pacientă bolnavă de demenţă să moară la -20 de grade - Police; Des Moines Cremation

Catherine Forkpa, în vârstă de 30 de ani, angajată la Courtyard Estates din Hawthorne Crossing, a fost acuzată de abuz asupra adulților dependenți de ajutor, după moartea lui Lynne Harriet Stewart, în vârstă de 77 de ani, pe 21 ianuarie.

Citește și: Obiceiul alimentar care poate preveni demența. Un studiu aduce date noi despre această afecțiune cognitivă

Oamenii legii au spus că Stewart, mamă şi bunică, a murit de hipotermie, după ce a fost găsit în afara unității de îngrijire a persoanelor cu demenţă, la temperaturi mult sub zero. Ea a murit mai târziu la un spital din apropiere, potrivit KCCI. 

Cei dragi au vrut să-i aducă un ultim omagiu

Pe acelaşi subiect

Un necrolog online dedicat femeii nota: ''În 1971, a devenit mamă pentru fiica ei, Sara Jayne Gwinn. Mai târziu, ea l-a cunoscut și s-a căsătorit cu soțul ei Harry Stewart. Împreună cu familia și prietenii, s-au bucurat de multe aventuri, călătorii şi şi-au făcut amintiri de neuitat. În timpul carierei sale, Lynne a lucrat pentru statul Iowa ca asistent social pentru familiile aflate în nevoie. În timpul liber, îi plăcea să petreacă timpul cu cei pe care îi iubea, să creeze grădini frumoase, să asculte muzică și să citească romane. Dragostea necondiționată a lui Lynne, spiritul de nestăpânit, zâmbetul frumos și inteligența nu vor fi uitate''. 

Biroul șerifului a considerat încă de la început moartea ca fiind una suspectă. Unitatea a fost amendată cu 1.500 de dolari în 2020 pentru că nu avea o politică sau o procedură pentru sistemul lor de alarmă. Cu toate acestea, un an mai târziu, unitatea s-a dovedit a fi conformă într-un raport din 2021. Rezultatele unei investigații la scurt timp după moartea lui Stewart nu au fost încă făcute publice.

Forkpa este reținută în acest moment, cu o cauțiune de 100.000 de dolari, potrivit dosarelor online ale închisorii, notează Daily Mail

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O îngrijitoare a lăsat o pacientă bolnavă de demenţă să moară la -20 de grade: ''Zâmbetul frumos și inteligența nu vor fi uitate''