Antena Meniu Search
x

Galerie foto Om de afaceri, asasinat sub ochii îngroziţi ai fiicei sale de 14 ani, în Mexic. Doi bărbaţi arestaţi, unul se ascundea în tufiş

Dramă cumplită pentru o întreagă familie, după ce un respectabil om de afaceri a fost asasinat sub ochii îngroziţi ai copilei sale de doar 14 ani, în Mexic.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.03.2022, 21:44

Poliția a făcut publică identitatea celor doi criminali care l-au ucis în stil mafiot pe omul de afaceri Chris Cleave, în faţa fiicei sale de doar 14 ani. Jose N, în vârstă de 30 de ani, și Lenin N, în vârstă de 18 ani l-au împuşcat mortal pe omul de afaceri de 54 de ani, în timp ce se afla cu fiica sa. Arma crimei a fost, de asemenea, recuperată după ce poliția i-a urmărit pe cei doi în timp ce fugeau cu o motocicletă.

Autorităţile din Cancun au declarat că unul dintre bărbați a încercat să fugă după ce a sărit de pe motocicletă și s-a ascuns într-un tufiş, în timp ce celălalt a continuat să fugă cu motocicleta, dar a fost prins la scurt timp, relatează Daily Mail. Polițiștii au făcut publice fotografii cu cei doi criminali, dar încă nu au declarat care ar fi fost motivul crimei.

Fiica de 14 ani, transportată la spital în stare de şoc

Cleave conducea prin Cancun, atunci când cei doi bărbaţi au creat o ambuscadă în trafic, apoi au deschis focul prin geamul lateral al şoferului împuşcându-l în cap pe bărbatul de 54 de ani şi ucigându-l pe loc. Fiica lui de doar 14 ani a scăpat nevătămată, dar a fost dusă la spital pentru că se afla în stare de şoc.

Pe acelaşi subiect

Omul de afaceri, originar din Truro, Cornwall, locuia în Mexic de mai bine de un deceniu. Devenise rezident permanent în 2013 şi lucra ca agent imobiliar şi agent imobiliar, potrivit poliţiei.

Fratele mai mare al acestuia, Nick, care conduce o companie de sporturi acvatice în Falmouth, Cornwall, a declarat astăzi pentru The Sun: „Încă nu ne vine să credem ce s-a întâmplat cu Chris. Încercăm cu toții să ne înțelegem cu moartea lui și tot ce vrem să facem acum este să adunăm familia în jur, astfel încât să ne putem proteja mama în vârstă. Familia nu va mai face nicio declarație în acest moment și am dori să putem să jelim în privat”.

Statul Quintana Roo, care include stațiunea Cancun, este punctul central al violenței crescânde în rândul cartelurilor de droguri, în timp ce autorităţile încearcă să menţină situaţia sub control. Nu există nicio sugestie că Cleave ar fi fost implicat în mafia drogurilor, dar poliția efectuează o anchetă pentru a stabili de ce a fost ucis sub forma unei asasinări în stil mafiot.

Nu a fost o împușcătură la întâmplare, ci un atac țintit. A fost ales pentru a fi ucis”, a declarat o sursă din poliţie.

Potrivit rapoartelor locale, un bărbat despre care se crede că ar fi omul de afaceri ar fi fost ameninţat la începutul acestei luni împreună cu alți doi bărbați într-o așa-numită narcomanta, un mesaj lăsat de un cartel local de droguri pe un banner de pânză, într-o zonă de plajă de lux din Playa del Carmen numită Playacar. Mesajul, scris în spaniolă și eliminat de poliție la scurt timp după ce a apărut în spaţiul public pe 5 martie, spunea: „Acesta este pentru tine [două nume redactate] de la Playacar, cu mașini Range Rover și Porsche și partenerii secreţi ai [numele restaurantului local]. Venim pentru tine. Și spre tine Chris, cu Audi roșu”.

Rapoartele locale neconfirmate la acea vreme spuneau că bărbații misterioși din spatele mesajului intimidator doreau să-și vândă drogurile acolo. Procurorii locali au confirmat că au fost efectuate două arestări în urma crimei. Nu există nicio sugestie în această etapă ca vreo activitate ilegală să aibă loc la restaurantul la care se face referire în mesaj.

Un purtător de cuvânt al Procuraturii de Stat din Quintana Roo a declarat: „Putem confirma arestarea a doi bărbați care probabil au participat la incidentul care a avut loc sâmbătă dimineață în care și-a pierdut viața un bărbat care locuia în zonă. Arma care a fost folosită a fost recuperată. Se crede că a fost urmărit de când a plecat de acasă înainte de a fi asasinat în trafic”.

Familia şi prietenii, mesaje de condoleanţe pe Facebook

Potrivit paginii sale de Facebook, Cleave absolvise liceul Penair în 1986. Prietenii șocați ai lui Cleave și-au exprimat durerea în diferite mesaje de condoleanţe.

Sue Steggles a scris: „Atât de trist că te-am pierdut, Chris Cleave, ai fost unul dintre băieții buni și ai murit mult prea tânăr. Voi privi înapoi la nopțile noastre de sâmbătă cu drag, ai fost o parte importantă din viața noastră atât de mult timp.”

Postând fotografii ale unei excursii de pescuit pe care au împărtășit-o, John Archer a scris: „RIP, aceasta este cea mai tristă veste pe care am auzit-o vreodată în viața mea. Vei fi amintit întotdeauna ca o persoană uimitoare, alături de mulți prieteni care te-au admirat și iubit.”

Cu patru zile înainte de a fi ucis, Cleave a postat fotografii pe pagina sa de Facebook, cu ocazia sărbătoririi a 14 ani de naștere ai fiicei sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Om de afaceri, asasinat sub ochii îngroziţi ai fiicei sale de 14 ani, în Mexic. Doi bărbaţi arestaţi, unul se ascundea în tufiş