Antena Meniu Search
x

O mamă a fost devastată să afle că sforăitul bebelușului ei de 11 săptămâni este de fapt cancer. ”Noi credeam că are reflux”

Mama unui băiețel din Sydney, Australia, a avut parte de un șoc când a aflat că sforăitul bebelușului ei, care avea la acea vreme doar 11 săptămâni, este, de fapt, cancer. A mers cu el la mai mulți medici, până când un pediatru i-a dat vestea devastatoare după un simplu consult: bebelușul avea cancer.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 10:11

O mamă a fost devastată să afle că sforăitul bebelușului ei de 11 săptămâni este de fapt cancer. ”Noi credeam că are reflux”
O mamă a fost devastată să afle că sforăitul bebelușului ei de 11 săptămâni este de fapt cancer. ”Noi credeam că are reflux” - Profimedia Images

Copilul, născut la termen și fără complicații pe parcursul sarcinii părea să fie ”perfect sănătos”. Dar pe măsură ce săptămânile treceau, mama a început să observe că băiețelul ei devenea din ce în ce mai neliniștit - și și-a dat seama că „se întâmplă ceva”.

”A mers la numeroși medici diferiți, am mers la o asistentă medicală comunitară și toți au spus că este pur și simplu un comportament normal pentru un nou-născut”, a povestit Jill Ferrari, mama bebelușului Huey.

Ea a adăugat că alți medici au sugerat că Huey doar suferea de reflux.

Bebelușul respira pe gură și sforăia în somn

Pe acelaşi subiect

Jill a observat că, pe lângă faptul că era neliniștit, Huey avea și o respirație ”zgomotoasă” și avea tendința să respire pe gură. Ea a adăugat că noaptea „sforăia destul de mult”.

Când și-a dat seama că băiețelul nu mai ia în greutate, Jill a mers cu fiul ei la un pediatru. Ea își amintește că, după ce i-a consultat copilul, medicul i-a dat o veste care a dărâmat-o: ”Îmi pare foarte rău, dar cred că bebelușul tău are cancer”.

„Am fost uluiți. Am crezut că are reflux sever și că aveam nevoie de niște medicamente mai bune sau ceva de genul ăsta”, a spus Jill, potrivit Mirror.

Ea a adăugat că, până în acel moment, nu i s-a dat niciun indiciu că ar fi putut fi atât de grav.

Diagnosticul de cancer, după un consult al medicului pediatru

Familia a fost trimisă imediat la Spitalul de Copii din Sydney, unde o biopsie a confirmat diagnosticul îngrozitor - Huey avea neuroblastom S în stadiul patru. Avea o tumoare „inoperabilă” de 5 cm pe gât și cancer la ficat care i-a provocat umflarea.

Singura opțiune de tratament a lui Huey a fost să aibă opt seturi de chimioterapie în următoarele șapte luni.

După ce chimioterapia sa terminat, Huey mai avea semne de cancer în ficat și în jurul arterei carotide.

Băiețelul s-a recuperat în mod miraculos

Dar, în mod miraculos, Huey a continuat să-și revină după chimioterapie și celulele canceroase s-au epuizat. Acum, Jill spune că celulele canceroase par să fi dispărut complet.

Huey are acum patru ani și jumătate și este un copilaș ca oricare altul. Jill își descrie fiul drept „lumina vieții mele”. În ciuda faptului că este un băiat fericit și sănătos, el trăiește cu efectele secundare ale chimioterapiei și are o întârziere a vorbirii.

Familia lucrează cu Institutul pentru Cancer pentru Copii din Australia, care cercetează tratamente mai direcționate, astfel încât copiilor mici să nu li se mai administreze concentrații mari în timpul chimioterapiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » O mamă a fost devastată să afle că sforăitul bebelușului ei de 11 săptămâni este de fapt cancer. ”Noi credeam că are reflux”