Antena Meniu Search
x

"Toată lumea o iubea, era minunată". O mamă din Marea Britanie a fost ucisă de fulger în vacanţa visurilor ei. Femeia a făcut stop cardiac

Daniella DiMambro, în vârstă de 48 de ani, se adăpostea sub un copac, lângă copiii ei, când a fost lovită de un fulger. Cei trei se aflau în Croaţia, în vacanţa visurilor lor, potrivit Mirror

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 15:54

Imagini cu Daniella şi fiica ei, Emily
O femeie de 48 de ani a fost lovită de fulger de faţă cu fiica ei adolescentă - Facebook

Daniella şi cei doi copii se aflau pe o plajă din Croaţia când un fulger a lovit-o în urechea dreaptă. Deşi un trecător i-a acordat primul ajutor, femeia a suferit leziuni cerebrale hipotoxice în urma impactului, care au împiedicat accesul oxigenului la creier. După ce a fost repatriată în Marea Britanie, mama celor doi copii a fost ţinută la terapie intensivă la un spital din Nottingham. Ea a fost monitorizată constant şi a primit un tratament pentru febră şi infecţie urinară. Din păcate, starea ei s-a deteriorat şi a murit pe 7 octombrie. 

Fiica Daniellei se afla cu ea în vacanţă

Fiica femeii, Emily, a declarat că nu a văzut sau auzit fulgerul până să o lovească pe mama ei. Când a înţeles ce s-a întâmplat, tânăra a încercat să apeleze serviciile de urgenţă, dar dispecerii nu au înţeles limba engleză. Emily s-a dus la un bar de pe plaja pe care se afla şi a rugat localnicii să cheme o ambulanţă. 

"Sincer, în momentul acela, credeam că e moartă. La cinci minute după ce a venit ambulanţa, am aflat că încă trăieşte, ceea ce a fost o uşurare", a spus fata. După ce Daniella a ajuns înapoi în Marea Britanie, a fost transportată în Nottingham la City Hospital, unde a petrecut patru săptămâni la terapie intensivă. 

Pe acelaşi subiect

"Urma să nu se mai poată mişca niciodată. A rămas la secţia de terapie intensivă. M-am gândit că nu este corect faţă de ea. Ar fi urât asta. Dacă ar fi fost conştientă, dacă ar fi înţeles ce i se întâmplă, ar fi urât asta", a spus Emily. Într-un final, medicii i-au scos Daniellei tubul de respiraţie. Ea a continuat să respire de una singură timp de încă opt zile, când a murit. 

Un fizioterapeut îndrăgit de toată lumea

Daniella a lucrat în spitale din întreaga ţară - la Newcastle General Hospital, Doncaster Royal Infirmary şi Manchester Royal Infirmary. În trecut, ea a fost fizioterapeut sportiv la clinica pentru leziuni sportive din West Yorkshire, Bradford și la Queensbury Physiotherapy Practice, Bradford. 

"Avea grijă de toată lumea. Toată lumea o iubea. Trăia pentru cariera ei. Dacă nu era ea, oamenii nu ar fi venit la control, pentru că nu era orice fizioterapeut; era minunată, ajuta pe toată lumea şi primea mereu cadouri de mulţumire de la pacienţi", a spus fiica Daniellei. Ea şi-a descris mama ca fiind o persoană fericită şi spontană. 

Medicul legist din Nottinghamshire a ajuns la o concluzie privind motivul decesului. "Moartea ei s-a datorat unui fulger, care a dus la stop cardiac și leziuni cerebrale hipoxic-ischemice", a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » "Toată lumea o iubea, era minunată". O mamă din Marea Britanie a fost ucisă de fulger în vacanţa visurilor ei. Femeia a făcut stop cardiac