Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă din Marea Britanie şi-a torturat şi ucis fiul, împreună cu partenerul său. Cei doi au fost condamnaţi la 39 de ani de închisoare

Agnieszka Kalinowska şi partenerul ei, Andrzej Latoszewski, şi-au ucis băiatul de 15 ani după ce l-au supus la o serie de proceduri de tortură. Cei doi l-au bătut pe adolescent cu şipca de la pat, l-au biciuit cu un prelungitor şi l-au înţepat cu un ac. Cuplul a fost condamnat la minim 39 de ani de închisoare, potrivit Mirror

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 11:10

Băiatul a murit anul trecut, în august, din cauza unei infecții cauzate de "complicațiile netratate ale fracturilor costale multiple" la casa familiei din Huddersfield, West Yorkshire. În timpul procesului, judecătoarea Lambert, care s-a ocupat de caz, l-a numit pe Latoszewsk un bătăuș, spunând: "Ca toți bătăușii, incapabil să îţi impui respectul în alt mod, ai căutat să-l intimidezi pe Sebastian, care era mai slab decât tine".

"Înregistrările de pe camerele de supraveghere te arată într-un acces de furie, plimbându-te prin cameră, cu o grimasă pe față în timp ce țipi la Sebastian", a declarat judecătoarea. Ea a adăugat că mamei lui Sebastian pur și simplu "nu i-a păsat de el"

Într-o scrisoare pe care Kalinowska i-a dat-o lui Latoszewsk, ea i-a declarat dragostea ei neîntreruptă. "I-ai spus că o să te căsătoreşti cu el. Singura ta îngrijorare era ce s-a întâmplat cu pisica ta după arest. În această scrisoare lungă, nu ai scris niciun cuvânt despre fiul tău Sebastian, despre moartea lui", a spus Lambert. 

După ce au fost arestaţi, poliţia a preluat camerele de supraveghere din casa celor doi, pe care le instalaseră pentru "a-l supraveghea şi a-şi exercita controlul asupra lui Sebastian, de la distanţă"

Pe acelaşi subiect

Mama băiatului, în vârstă de 35 de ani, şi partenerul său, în vârstă de 38 de ani, au negat toate acuzaţiile, dar au fost declaraţi vinovaţi la Curtea Leeds Crown, în iulie. 

Juraţilor le-au fost arătate anterior imagini "îngrozitoare" surprinse de camerele de luat vederi, care înfăţişează numeroase incidente în care Sebastian a fost lovit in mod repetat cu pumnii şi picioarele. Unul dintre videoclipuri îl arată fiind biciuit cu un cablu. 

Tatăl îndurerat al adolescentului i-a numit pe cei doi "monştri nemiloşi"

Procurorul penal, Jason Pitter QC, a declarat în instanţă că Sebastian a suferit "săptămâni, dacă nu chiar luni de atacuri îngrozitoare, crude, sistematice". Sebastian se afla în Anglia de mai puțin de un an, după ce s-a mutat din țara sa natală, Polonia, unde locuia cu tatăl său biologic. Tatăl său îndurerat, Jacek Kalinowski, a urmărit procesul și i-a numit pe ucigaşi "monştri nemiloşi, fără un dram de sentiment uman".

"Cum aţi putut să fiţi nişte monştri atât de nemiloşi? Sebastian a vrut să te facă să-l iubești. I-ai răscumpărat iubirea cu durere. Va trebui să plătești pentru fiecare lacrimă a lui", au fost cuvintele tatălui pentru fosta soţie. 

Sebastian studia la şcoala North Huddersfield Trust şi a fost descris drept un "elev model" de către profesori, cu toate că mama şi tatăl lui vitreg au susținut că trebuia să fie pedepsit pentru că mințea şi lipsea de la cursuri. 

În timpul pronunțării sentinței de astăzi, judecătoarea a spus că filmările de pe 13 august - ziua morții adolescentului - îl arată pe Sebastian mişcându-se lent, înainte de a fi agresat de mama lui și târât de Latoszewski. Pe următoarele imagini surprinse de camere, el apare inconştient, fără semne aparente de viaţă. Bărbatul i-a acordat tânărului primul ajutor, iar mama a coborât scările şi a verificat dacă perdelele sunt trase, ca mai apoi să soarbă dintr-o cană ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O mamă din Marea Britanie şi-a torturat şi ucis fiul, împreună cu partenerul său. Cei doi au fost condamnaţi la 39 de ani de închisoare