Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă și-a încuiat fiul în pod și l-a înfometat. După 7 luni de chin, britanicul de 22 de ani cântărea doar 36 de kilograme

Lorna Hewitt, în vârstă de 43 de ani, și soțul ei Craig, de 42 de ani, un cuplu din orașul britanic Sheffield, au fost condamnați la 6 ani de închisoare, după ce și-au încuiat fiul bolnav în podul casei, timp de 7 luni, și l-au înfometat.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.02.2022, 14:39

Când a fost găsit, în condiții inumane greu de imaginat, tânărul era "la câteva zile departe de moarte", din cauza malnutriției și deshidratării, scrie The Guardian. La doar 22 de ani, Matthew Langley cântărea doar 39 de kilograme.

Chinul băiatului a luat sfârșit în iunie 2020, iar vineri, o instanță din Sheffield a pronunțat verdictul împotriva mamei biologice și a tatălui vitreg. Astfel, Lorna Hewitt și soțul ei, acuzați că au provocat unui adult vulnerabil vătămări fizice grave, au fost găsiți vinovați și condamnați la închisoare.

Înfometat timp de 7 luni de propria mamă

În timpul procesului, au ieșit la iveală detalii tulburătoare. Antebrațele și genunchii tânărului erau complet zdrobite, deoarece Langley, din cauza iadului trăit în mansardă, se mișca doar târându-se pe coate. Procurorul Nicholas Campbell a numit starea în care fost găsit băiatul "deplorabilă".

Pe acelaşi subiect

Imaginile surprinse în camera unde fusese ținut captiv arată grămezi de gunoaie și o mizerie greu de descris. Timp de 7 luni, tânărul de 22 de ani, care suferea de autism, dar și alte afecțiuni, a fost înfometat și privat de consultațiile medicale.

Poliția de Yorkshire

"Acesta a fost un abuz grav de încredere al mamei față de fiul ei. Tânărul a petrecut șapte luni experimentând sentimente de anxietate, confuzie, foame și singurătate", a spus judecătorul Michael Slater, în timpul pronunțării sentinței.  

După ce a fost eliberat, Matthew Langley a fost internat la spital și tratat pentru malnutriție severă și deshidratare, unul dintre medici declarând în fața instanței că este cel mai grav caz pe care l-a văzut. Tânărul suferise leziuni renale din cauza nivelului ridicat de sodiu cauzat de deshidratarea severă. Din fericire, băiatul și-a revenit fizic complet până în august 2020, dar impactul psihologic al abuzului nu a fost stabilit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » O mamă și-a încuiat fiul în pod și l-a înfometat. După 7 luni de chin, britanicul de 22 de ani cântărea doar 36 de kilograme