Antena Meniu Search
x

O femeie din Noua Zeelandă, suspectă de uciderea a doi copii. Rămăşiţele micuţilor, găsite în valize, la o licitaţie

Coreea de Sud a anunţat marţi că a extrădat către Noua Zeelandă o femeie în vârstă de 42 de ani, suspectată de uciderea a doi copii, ale căror rămăşiţe au fost găsite în valize, relatează AFP, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 12:27

Femeia suspectă
Femeia a fost extrădată de Coreea de Sud - Twitter / gchahal

Femeia, o cetăţeană neozeelandeză de origine coreeană, care este suspectată de faptul că este mama celor doi copii, a fost predată autorităţilor neozeelandeze luni seara, anunţă într-un comunicat Ministerul sud-coreean al Justiţiei.

"Sperăm ca adevărul în acest dosar, care a reţinut atenţia întregii lumi, să iasă la iveală în urma unui proces judiciar drept şi riguros în Noua Zeelandă", afirmă Ministerul.

Poliţia sud-coreeană a arestat-o pe pe femeie în oraşul portuar Ulsan, în septembrie, la câteva săptămâni după ce autorităţile neozeelandeze au descoperit rămăşilele a doi copii care ar fi avut vârsta de cinci şi zece ani la momentul morţii, în 2018.

Imaginile din presă din acea perioadă o surprind pe femeie - care a fost identificată de poliţie doar prin numele de familie, Lee - fiind escortată de anchetatori afară dintr-o staţie de poliţie din Ulsan, acoperindu-şi capul cu o haină. 

Pe acelaşi subiect

Valizele au fost găsite de o familie, la o licitaţie

Întrebată dacă va mărturisi crimele, ea a repetat în mai multe rânduri că "n-a făcut asta", în timp ce era condusă către un vehicul de poliţie. 

Valizele se aflau într-o remorcă plină cu obiecte, cumpărată de către o familie la o licitaţie de bunuri abandonate din Auckland. Poliţia neozeelandeză a anunţat că trupurile neînsufleţite ale copiilor ase aflau în remorca respectivă de ani de zile şi că acest lucru complică ancheta.

Autorităţile au subliniat în mai multe rânduri că familia care a găsit cadavrele nu are legătură cu omuciderile şi că a primit ajutor psihologic, pentru a depăşi trauma provocată de această descoperirie sordide.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » O femeie din Noua Zeelandă, suspectă de uciderea a doi copii. Rămăşiţele micuţilor, găsite în valize, la o licitaţie