Antena Meniu Search
x

Galerie foto O româncă, viaţă de lux în Marea Britanie. Cătălina Cojocaru făcea 250.000 de lire sterline pe an forţând femei să se prostitueze

O româncă a dus o adevărată viaţă de lux în Marea Britanie, exploatând tinere vulnerabile. Cătălina Cojocaru ajunsese să facă şi 250.000 de lire sterline pe an. Femeia a fost condamnată acum la trei ani şi nouă luni de Curtea Supremă din Northampton.

de Monica Palade

la 30.06.2022, 14:03

Şefa reţelei de prostituate, în vârstă de 37 de ani, era ajutată în „muncă” de iubitul ei, Jamie Dunn, în vârstă de 42 de ani, şi de fratele acesteia, Andrei Cojocaru, 26 de ani. Cel din urmă a fost în cel puțin 12 vacanțe de lux diferite de când a fost înființată reţeua, inclusiv în Thailanda, Africa de Nord și Republica Dominicană.

O avere exploatând tinere

Cătălina Cojocaru şi partenerul său a lansat afacerea bănoasă în Northampton, înainte de a se lansa în întreaga ţară, la Nottingham şi Birmingham, ajungând să câştige 20.000 de lire sterline pe lună. Cei doi locuiau în foarte cochetul sat Lower Harlestone, unde preţul mediu al unei case este de 900.000 de lire.

Poliția a percheziționat casa din Northampton pe 17 ianuarie. Oamenii legii au găsit dovezi detaliate ale operațiunii și rolul cheie pe care l-a jucat în organizarea reţelei. Conform magistraţilor, Cătălina Cojocaru le cerea fetelor pe care le racola din România să se machieze şi să îi trimită fotografii semi-nud. Aceasta şi soţul ei exploatau fetele după ce iniţial le promiteau o viaţă mai bună în Marea Britanie.

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii britanici au descoperit liste şi SMS-uri din care au reieşit clar faptele: Cătălina Cojocaru era şefa prostituatelor, era zilnic în contact cu ele şi avea evidenţe cu toate încasările din prostituţie ale fiecărei zile.

Probele strânse la dosar au arătat faptul că prostituatele românce câştigau până la 1.640 de lire pe zi, sume din care Cătălina Cojocaru şi Jamie Dunn au luat 50% în perioada noiembrie 2015-ianuarie 2017. Cătălina Cojocaru forţa femeile să lucreze ore în şir, în timp ce ea cheltuia banii obţinuţi pe un trai de lux.

Vacanţe de lux şi răsfăţ

Banda ajunsese să exploateze până la 13 femei în același timp și a închiriat patru proprietăți separate pentru a le găzdui. Fotografiile de pe pagina de Facebook a lui Dunn arată cuplul petrecând în locații de lux, scrie Daily Mail.

O fotografie arată că s-au cazat la Hotelul Montcalm din Marble Arch, Londra, chiar înainte de Crăciun, care este un hotel de lux unde prețurile pot ajunge până la 562 de lire sterline pe noapte pentru o cameră dublă.

Cuplul a vizitat şi restaurantul de lux al lui Marco Pierre White, primul bucătar din Marea Britanie care a primit trei stele Michelin, din Leicester Square. Cei doi se bucurau și de alte restaurante de lux - inclusiv restaurantul The Point din hotelul Haven din Poole - unde mesele principale variază între 21 și 38 de lire sterline. Cojocaru şi Dunn au doi copii.

Judecătorii din Northampton au condamnat-o pe Cătălina Cojocaru la trei ani şi nouă luni de închisoare, iar pe Jamie Dunn la patru ani şi nouă luni de închisoare, în timp ce Andrei Cojocaru a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, plus 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Ancheta a scos la iveală şi faptul că Martin Dunn, tatăl lui Jamie Dunn, se ocupa de transportul prostituatelor de la aeroport. Acesta a primit, la rândul său, un an de închisoare cu suspendare şi 100 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O româncă, viaţă de lux în Marea Britanie. Cătălina Cojocaru făcea 250.000 de lire sterline pe an forţând femei să se prostitueze