Antena Meniu Search
x

O singură mușcătură de căpușă l-a lăsat pe un american fără toate degetele de la un picior. Medicii care l-au consultat, șocați de evoluția rapidă a infecției sale

Mușcăturile de căpușă sunt o problemă de sănătate publică în multe locuri de pe glob, iar povestea unui bărbat din statul american Ohio arată modul dramatic în care bolile pe care aceste insecte le răspândesc pot evolua. Astfel, Tim Rosebrook a rămas fără degetele de la piciorul drept după ce a fost mușcat în timpul unei excursii la pescuit care a avut loc în vara anului trecut, conform New York Post.

de Adrian Popovici

la 23.08.2023, 15:06

O singură mușcătură de căpușă l-a lăsat pe un american fără toate degetele de la un picior. Medicii care l-au consultat, șocați de evoluția rapidă a infecției sale - Shutterstock

După ce s-a întors acasă din excursia sa, bărbatul și-a dat seama că a luat cu el nu doar peștii pe care i-a prins, dar și o căpușă care și-a făcut cuib între degetele piciorului drept. Tom a îndepărtat insecta și a continuat să-și trăiască viața așa cum ar fi făcut-o în mod obișnuit. Cu toate acestea, la nici trei săptămâni a observat că locul în care a fost mușcat a căpătat o culoare întunecată.

Alarmat de această situație, Tom s-a adresat medicilor de la spitalul Hickman. După ce a fost consultat, medicii i-au confirmat că degetul era infectat. De acolo, a fost transferat într-o clinică din orașul Flower, acolo unde primul i-a fost amputat.

"M-au consulat și până să-mi dau seama deja mi-au tăiat degetul", explică Tom Rosebrook.

Din nefericire, în noiembrie s-a întors în clinica din orașul  Flower, specialiștii recomandându-i să se ducă la o altă unitate medicale. Șocați de situația lui, aceștia i-au fost amputat un alt deget, "chiar în salon", așa cum le-a povestit Tom jurnaliștilor.

Decizia de a amputa acel deget le-a permis medicilor să înțeleagă mult mai bine situația în care se afla bărbatul, stabilind că infecția deja s-a răspândit la nivelul întregului picior. Mai exact, Tom suferea de o ischemie a membrelor, o boală care apare când arterele sunt blocate și nu mai permit trecerea normală a fluxului de sânge. Din această cauză, rănile, cum ar fi mușcăturile de căpușă, nu se vinde în mod corespunzător, ceea ce crește în timpul riscul ca o persoană aflată în această situație să aibă nevoie de amputarea degetelor sau a membrelor.

Dată fiind problemele cu care se confrunta Tom, medicii au decis că trebuie să facă o altă amputație de această dată existând posibilitatea ca mai multe decât degetele să fie vizate. Din fericire, cu ajutorul unor proceduri care au permis reconstrucția vaselor de sânge de la nivelul gambei, procedura a fost limitată doar la degete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O singură mușcătură de căpușă l-a lăsat pe un american fără toate degetele de la un picior. Medicii care l-au consultat, șocați de evoluția rapidă a infecției sale