Antena Meniu Search
x

O studentă la medicină din SUA a aflat în timpul unui curs că suferă de cancer. "Voi folosi asta pentru a deveni un medic mai bun"

O studentă la medicină a aflat că are cancer chiar în timpul unui curs, atunci când ar fi trebuit să facă o ecografie cu ultrasunete. Sally Rohan, în vârstă de 27 de ani, care urmează cursurile școlii de medicină din New Jersey, SUA, învăța cum să folosească un aparat cu ultrasunete în clasă anul trecut, când a observat ceva neobișnuit. Aceasta explică faptul că o prietenă exersa pe ea cum să folosească acest aparat atunci când a descoperit o anomalie în zona gâtului, transmite Independent.

de Redactia Observator

la 13.12.2023, 11:20

Studenți la medicină, imagine cu scop ilustrativ
"Voi folosi asta pentru a deveni un medic mai bun". O studentă la medicină din SUA a aflat în timpul unui curs că suferă de cancer tiroidian - Shutterstock

"Ceva este în neregulă cu mine, este ceva ciudat aici", a spus doamna Rohan într-un videoclip de pe YouTube încărcat pe canalul său, amintind apoi că și-a chemat profesorul pentru a-i arăta descoperirile.

Profesorul i-a spus studentei că ecografia indica faptul că avea noduli pe tiroidă și a precizat că la aceste cursuri, în fiecare an se întâmplă ca unul sau mai mulți studenți să descopere anomalii care apar în corpurile lor.

Specialiștii au confirmat diagnosticul pus în timpul cursului

Studenta la medicină ar fi putut să afle mai devreme că suferă de cancer tiroidian dar, din nefericire, ea studiază în alt stat decât cel în care se află medicul ei de familie și, din această cauză, a putut face doar analize de sânge pentru a afla care este starea ei de sănătate.

Pe acelaşi subiect

În cele din urmă, doamna Rohan a mers luna trecută, la aproximativ un an de la descoperirea nodulilor suspecți, la o ecografie profesională, unde s-a confirmat că avea cancer tiroidian. În acest moment, cancerul se răspândise la ganglionii limfatici cervicali de pe ambele părți.

La început, medicii au crezut că operația va fi suficient de simplă pentru ca studenta să se întoarcă la cursuri într-o săptămână, dar când chirurgul a văzut-o pentru o consultație inițială, i s-a spus că intervenția chirurgicală ar putea dura între șase și opt ore și că va avea nevoie de mult mai mult timp pentru recuperare.

Sally Rohan a explicat pe YouTube că întreaga experiență a fost "foarte stresantă și foarte emoționantă", dar a adăugat că există un aspect pozitiv major din toate acestea: a devenit un medic mai bun.

"Dacă trebuie să am cancer, voi învăța cât mai mult din asta și voi folosi asta pentru a deveni un medic mai bun", a adăugat Sally Rohan. Ea spus că acum înțelege că a fi pacient este o "muncă cu normă întreagă", o perspectivă valoroasă pe care o va folosi în cariera sa medicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » O studentă la medicină din SUA a aflat în timpul unui curs că suferă de cancer. "Voi folosi asta pentru a deveni un medic mai bun"