Antena Meniu Search
x

Galerie foto O tânără a murit la 21 de ani, în timpul operației de rinoplastie. Medicul anestezist este judecat pentru omor, în Italia

O tânără în vârstă de 21 de ani a murit în timpul operației de rinoplastie, la o clinică din Italia. La mai bine de doi ani de la tragedie, medicul anestezist a fost trimis în judecată pentru omor din culpă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.11.2021, 14:47

Zilele trecute, medicul anestezist în vârstă de 62 de ani s-a prezentat în fața judecătorilor Tribunalului Cassino, pentru ședința preliminară, la finalul căreia cererea procurorului de trimitere în judecată a fost acceptată. Astfel, primul termen al procesului în care specialistul va trebui să răspundă pentru acuzația de omor din culpă va avea loc în 25 mai 2022.

În timpul operaţiei de rinoplastie, care a avut loc în iunie 2019, Mariachiara Mete, o tânără de 21 de ani din Lamezia, a intrat în stop cardio-respirator. Este momentul în care, procurorii îl acuză pe medicul anestezist de "neglijență și lipsă de experiență". 

Medicul a omis să efectueze imediat masajul cardiac

Potrivit rechizitoriului, spcialistul i-ar fi administrat fetei, în primă instanță, atropină și efedrină în loc de adrenalină. Apoi, ar fi omis să efectueze imediat masajul cardiac, pe care l-ar fi executat ulterior, nerespectând, astfel, îndrumările pentru resuscitare.

Pe acelaşi subiect

Astfel, spun procurorii, medicul a provocat o întârziere în restabilirea activității cardiace, depistată abia după trei minute de la inițierea resuscitarii. S-au produs leziuni neurologice, "conduita neglijentă descrisă mai sus concurând la moartea lui Mariachiara Mete".

Primul termen în proces a fost stabilit pentru 25 mai 2022. 

"În acea zi tragică, ne-am convins că ceva nu s-a făcut corect, vrem doar să aflăm adevărul. Dacă cineva greșește, este bine să se facă dreptate, chiar dacă pe Mariachiara, din păcate, nimeni nu ne-o va mai aduce înapoi", au declarat membrii familiei tinerei, potrivit publicației Today Cronaca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » O tânără a murit la 21 de ani, în timpul operației de rinoplastie. Medicul anestezist este judecat pentru omor, în Italia