Antena Meniu Search
x

Foto O tânără de 25 de ani şi-a pierdut urechea într-un accident îngrozitor, după ce şi-a prins părul în burghiul unei bormaşini, în Anglia: "Am crezut că voi muri"

Un accident teribil a lăsat o tânără cu răni adânci, după ce şi-a prins părul într-un burghiu. „Pielea mi-a fost smulsă din cap, ca o bandă care se smulge de pe piele”, a mărturisit ea cu despre clipele care au marcat-o pe viaţă.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.09.2021, 22:05

Anna Mielewczyk înainte şi după accident
Anna Mielewczyk s-a accidentat la locul de muncă - @Osbornes Law

Anna Mielewczyk, în vârstă de 25 de ani, s-a temut că va muri când și-a simțit pielea smulsă din cap. Incidentul șocant a avut loc pe 10 septembrie 2019, la o companie de piese metalice, P&D Engineering Ltd din Coventry, West Midlands. A ţipat după ajutor, dar din cauza zgomotului puternic, nimeni nu i-a auzit strigătele, prelungindu-i-se calvarul de neînchipuit. A stat în agonie preţ de ceva timp, după ce coada de cal pe care o avea s-a prins în jurul unui burghiu rotativ

Firma a fost amendată cu 62.000 de lire sterline

Tânăra a trebui să fie supusă la nouă intervenţii chirurgicale, ducând în cele din urmă la amputarea urechii sale. Acum spune că se simte prizonieră în propria casă, întrucât se teme că va trebui să facă față rănilor şi cicatricilor „pentru totdeauna”.

În prezent, firma a fost amendată cu 62.000 de lire sterline după ce a recunoscut că nu a respectat normele de protecţie şi siguranţă, potrivit The Sun

Pe acelaşi subiect

„Viața mea a fost devastată de ceea ce mi s-a întâmplat, dar angajatorul meu poate scăpa cu o amendă de 62.000 de lire sterline. Cum este justiția asta? Șeful meu îşi va continua viața, dar eu va trebui să trăiesc cu rezultatele accidentului pentru totdeauna. Îmi plăcea viața, eram mereu activă, dar acum simt că sunt prizonieră în propria mea casă, fiindcă mi-e teamă să ies arătând aşa cum arăt acum. Lucram de una singură și a avut loc un zgomot puternic de la una dintre mașini și mi-am întors capul brusc. Probabil că părul meu s-a prins într-unul din burghiuri, deoarece a început să-mi tragă instant părul şi pielea capului. Am încercat să-mi scot părul din burghiu prin apucarea cozii de cal cu disperare și panică, dar bormaşina mergea atât de repede încât nu puteam face nimic ca să rezist. Nu am putut atinge mânerul pentru a-l opri și am început să aud zgomotul groaznic al pielii care mi-a fost smulsă din cap, ca o bandă care se smulge de pe piele. Este un sunet pe care nu-l voi uita niciodată. Strigam după ajutor, dar se auzea prea mult zgomot de la mașini și în acel moment am crezut că voi muri. M-am gândit la modul în care nu-mi voi mai vedea niciodată partenerul și pe familia mea și mi-am pierdut cunoștința”, a povestit cu durere tânăra.

În urma unei anchete, oficialii de la Sănătate și Securitate au constatat că părțile rotative ale burghiului nu au fost izolate în conformitate cu practica standard a industriei. Evaluarea de risc a companiei pentru utilizarea burghiului arăta că trebuia montat un dispozitiv de protecție - dar de fapt funcționau fără aşa ceva de ani de zile.

„Anna a suferit cele mai groaznice răni și este norocoasă că a supraviețuit acestui incident teribil, pentru că angajatorul ei nu a ţinut cont de procedurile corecte de sănătate și siguranță la locul de muncă. Acest caz ar trebui să ofere un avertisment puternic tuturor angajatorilor de a ţine cont de măsurile corecte în vigoare pentru a evita un alt incident ca acesta să distrugă viața altcuiva. Clienta mea este siderată că fostul ei angajator a primit o amendă atât de neglijabilă, motiv pentru care vom continua să mergem în instanţă pentru a face dreptate”, a declarat Ben Posford, avocatul victimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » O tânără de 25 de ani şi-a pierdut urechea într-un accident îngrozitor, după ce şi-a prins părul în burghiul unei bormaşini, în Anglia: "Am crezut că voi muri"