Antena Meniu Search
x

O ţeapă de 1 milion de dolari i-a anulat nunta. Cum au fost păcăliţi părinţii mirelui să-şi ofere agoniseala de-o viaţă unui necunoscut

Un tânăr din SUA a fost forțat să-și anuleze nunta după părinţii lui, care voiau să îl ajute cu bani pentru organizare, şi-au pierdut economiile de o viaţă într-o escrocherie elaborată cu criptomonede. Părinții lui Eric Jiang, tatăl Amos, în vârstă de 78 de ani, și mama Yan, 73 de ani, au pierdut peste 1 milion de dolari și acum sunt aproape să îşi piardă casa din Connecticut. 

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 12:54

O ţeapă de 1 milion de dolari i-a anulat nunta. Cum au fost păcăliţi părinţii mirelui să-şi piardă agoniseala de-o viaţă
O ţeapă de 1 milion de dolari i-a anulat nunta. Cum au fost păcăliţi părinţii mirelui să-şi piardă agoniseala de-o viaţă - CBS News

"Părinții mei au fost imigranți din China și au venit în SUA în anii 80 fără nimic. Au lucrat în mai multe locuri de muncă timp de ani de zile doar pentru a-și putea permite o casă și pentru a-mi oferi o viață. Acum sunt la pensie, fără bani și şi-ar putea pierde casa în curând, au probleme. În acest moment, toate băncile relevante, organele de aplicare a legii locale, statale și federale sunt la curent cu escrocii și fac tot posibilul pentru a ajuta la recuperarea chiar și a unei părţi din bani, dar perspectivele sunt extrem de sumbre", a scris Eric într-o strângere de fonduri organizată pentru a încerca să-și sprijine părinții, potrivit Mirror

Cum au fost păcăliţi părinţii lui Eric

Părinții iubitori sperau să îl ajute pe Eric cu organizarea nunţii și chiar să-i cumpere lui și logodnicei lui o casă, însă au ajuns să fie înșelați. Amos a primit un mesaj din senin de la cineva care s-a prezentat drept Lin. Deși Lin și-a cerut scuze pentru că a trimis mesaj către un număr greșit, ei au continuat să schimbe mesaje, formând o prietenie de luni de zile, Lin cerând continuu sfaturi despre imigrarea în SUA din China. 

În cele din urmă, "Lin" l-a convins pe Amos să trimită peste 1 milion de dolari într-o serie de cripto-investiții false printr-o platformă de tranzacționare falsă.

Departamentul de poliție Woodridge i-a informat pe cei doi despre înșelătorie, după ce anchetatorii din Georgia i-au sunat pentru informaţii în legătură cu ancheta. O victimă din Georgia a condus un detectiv la înregistrările bancare care arătau "depozite mari de la victimele din zona extinsă a New Yorkului".

Peste 20 de persoane au fost înşelate

Detectivul Michelle Taylor, din Peachtree City, Georgia, a contactat FBI după ce a găsit contul bancar al escrocului în Hong Kong. "Probabil sunt peste două 20 de victime în aproximativ 12 state diferite", a spus aceasta. "Cu țările care nu cooperează întotdeauna cu extrădarea și cooperarea cu investigații, este de obicei un punct mort pentru noi, ca jurisdicții locale", a adăugat Taylor. 

Ulterior, acel cont bancar s-a închis, dar site-ul web folosit de Amos pentru investițiile false este încă deschis, iar echipa de investigații CBS New York a găsit alte zece site-uri cu același design și aspect, încurajând oamenii să se înscrie. Unii chiar folosesc nume legitime de companii precum Wells Fargo.

Eric şi logodnica lui şi-au anulat nunta pentru a-i susţine

"Conectarea cu oameni pe care nu-i cunoști este foarte periculoasă. Este ca și cum ai scoate banii din portofel și ai lăsa pe pământ. Odată ce i-ai lăsat, au dispărut. Există foarte puține modalități de a revendica asta", a adăugat det. Taylor. 

Eric încearcă tot ce poate face pentru a-și ajuta părinții. "Eu și logodnica mea, din păcate, nu suntem în situația în care să-i putem ajuta să le salvăm casa. Am avut un impact financiar și săptămâna trecută, închizându-mi afacerea la care lucrasem în ultimii 4 ani. Eu și logodnica mea plănuiam să ne căsătorim anul viitor (totul este deja rezervat), dar acum ne anulăm nunta și orice planuri pe care le avem în viitor pentru a-i ajuta să-i susținem", a scris Eric în strângerea de fonduri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » O ţeapă de 1 milion de dolari i-a anulat nunta. Cum au fost păcăliţi părinţii mirelui să-şi ofere agoniseala de-o viaţă unui necunoscut