Antena Meniu Search
x

"O viaţă ca-n iad". Sfârşit crunt pentru un băieţel de 3 ani, torturat şi înfometat de părinţi. Avea doar 15 kg când a murit, lovit în cap de tatăl său

O poveste îngrozitoare în care a fost implicată o familie din Belarus iese la iveală. Un tată care și-a bătut și torturat fiul de 3 ani până la moarte va fi împușcat în ceafă ca pedeapsă. Băieţelul arăta "ca un schelet" când a murit, în ianuarie, după ce tatăl său l-a lovit cu piciorul în cap, relatează The Sun

de Redactia Observator

la 20.10.2023, 17:27

- East2West

Fotografia de pe piatra funerară a micuţului îl arată cu nasul lovit, rană provocată de părinţii săi. Tatăl băiatului, Alexander Taratuta, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat la moarte pentru tortura brutală şi uciderea fiului său, Semyon. El va fi împușcat în ceafă în Belarus, singura țară din Europa care aplică pedeapsa capitală.

Soția sa, Anastasia Taratuta, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnată la 25 de ani într-o închisoare cu regim strict pentru uciderea copilului lor. Pedeapsa cu moartea nu este permisă pentru femeile din Belarus. 

Tatăl îşi îndepărtat constant privirea de la cameră în timp ce un judecător a pronunțat verdictul, iar mama a fost văzută ținându-și mâinile pe față. Un tribunal a spus că cuplul "bogat" i-a provocat băiatului o viață ca un "iad pur". 

Copilul era forţat să doarmă pe podea, era înfrigurat şi înfometat

Copilul a fost forțat să doarmă direct pe linoleum și a îngheţat adesea de frig la casa lor privată din Slutsk, Belarus. Mama lui - cetăţean rus - l-a lovit în mod regulat pe Semyon în faţă, l-a aruncat spre soţul ei sau în perete. De asemenea, l-ar fi aruncat şi în cadă. 

Copilul de trei ani era legat adesea de o masă, iar alteori avea mâinile prinse. Semyon a fost înfometat pentru o perioadă lungă de timp, cântărind doar 15 kg la vârsta de trei ani, când a murit. "Părinții lui, în loc să vegheze asupra lui, pur și simplu l-au insultat, umilit și bătut", a spus un raport al instanței. Tatăl a negat cruzimea, susținând că vrea să-și "educe" fiul.

Ca "pedeapsă" pentru că murdărise podeaua, băiatul îngrozit a fost băgat în baie, iar tatăl a aruncat în el cu obiecte. În cele din urmă, a murit pe 4 ianuarie anul acesta, după ce tatăl său l-a lovit cu piciorul în cap "pentru a-l obliga să stea pe podea".

Ce a arătat autopsia. Micuţul era atât de slab încât arăta ca un schelet

O autopsie a constatat că Semyon avea alte opt răni grave provocate de părinții săi.

Un paramedic care a confirmat moartea lui Semyon a declarat: "Băiatul era foarte slab, ca un schelet, acoperit de piele, arăta ca un copil african cu o burtă mare. A fost o abraziune pe cap și lipsea o bucată de păr".

După ce Semyon a murit, mama Anastasia a mers la un magazin și a cumpărat acadele pentru ceilalți doi copii ai săi. Procurorul general din Belarus a spus că cuplul a fost motivat de "ostilitate personală" împotriva băiatului. Au vrut să-l omoare, au spus oficialii. 

"Pe baza ostilității personale față de fiul lor, evident, tânăr, Semyon, în scopul uciderii, l-au lovit în prezența fratelui său mai mic cu mâinile și picioarele de cel puțin nouă ori, dintre care șapte la cap. Inculpații ştiau că, prin loviri multiple băiatului cu forță semnificativă, inclusiv cu cizme, în cap, trunchi și membre, îi provocau fiului său dureri fizice prelungite, torturi și suferințe deosebite". 

"Ultimul cuvânt" adresat instanței de către tatăl fără scrupule

În "ultimul cuvânt" adresat instanței, Taratuta, un cetățean din Belarus care a lucrat anterior la o fabrică de îmbrăcăminte, a spus că regretă că viața lui "a ieșit așa". "I-a părut rău că ultima lovitură" asupra fiului său a fost "prea puternică". "Nu au existat intenții, nici conspirații. Nu am vrut să ucid, nu existau astfel de gânduri", a spus el. 

Soția sa a fost condamnată într-un raport al instanței drept "actriță ieftină care s-a prefăcut că este o mamă zdrobită în timpul ultimei ședințe de judecată". Ea scrisese un discurs final la tribunal, dar a refuzat să-l citească. Tatăl poate să facă apel la sentința din Condamnatul Morții și să ceară grațierea dictatorului din Belarus Alexander Lukașenko, dar astfel de mișcări rareori schimbă deciziile privind execuțiile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » "O viaţă ca-n iad". Sfârşit crunt pentru un băieţel de 3 ani, torturat şi înfometat de părinţi. Avea doar 15 kg când a murit, lovit în cap de tatăl său