Antena Meniu Search
x

Pensionar de 78 de ani, legat de scaun şi lăsat să moară de hoţul care i-a jefuit casa. Victima a făcut atac de cord din cauza stresului

Crimă cu sânge rece. Pensionar lăsat să moară în propria casă, după ce un tâlhar a intrat peste el, l-a legat de un scaun cu un cablu telefonic şi i-a furat bunurile de valoare. Ulterior a revenit, găsindu-l pe bătrân fără viaţă, însă în loc să ceară ajutor a continuat să fure.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.05.2022, 16:01

Pensionar de 78 de ani, legat de scaun şi lăsat să moară de hoţul care i-a jefuit casa - Profimedia

Adris Mohammed, în vârstă de 44 de ani, a pătruns în casa lui David Varlow, în vârstă de 78 de ani, din Halesowen, West Midlands, la primele ore ale zilei de 3 noiembrie, anul trecut.

Criminalul i-a legat gleznele și încheieturile bătânului de un scaun cu un cablu telefonic, înainte de a-l amenința cu un cuțit pentru codul PIN de la carduri, relatează The Sun. Mohammed a răscolit apoi toată casa în căutare de bunuri şi a plecat cu cardurile bancare, cheltuind singur 550 de lire sterline şi împărţind cardurile cu alţi complici, fiind extasă de pe cont suma de până la 8.000 de lire sterline.

Trupul neînsufleţit al bătrânului, descoperit după aproape 2 săptămâni

Cadavrul bărbatului a fost descoperit de poliție pe 15 noiembrie, după ce vecinii și-au exprimat îngrijorarea nemaivăzându-l de zile bune. Ulterior s-a constatat că pensionarul vulnerabil, care locuia singur, murise din cauza unui atac de cord provocat de stresul suferit. Detectivii au descoperit că Mohammed l-a urmărit de trei ori pe bătrân şi chiar s-a întors la proprietate după ce şi-a pus planul în aplicare. L-a găsit înăuntru fără viaţă, dar a continuat să caute orice alte obiecte de valoare, fără să sune după ajutor.

Pe acelaşi subiect

Mohammed, din Edgbaston, Birmingham, a negat tentativa de intrare prin efracție, tâlhărie şi omor, dar a fost găsit astăzi vinovat de toate acuzațiile enunţate mai sus în urma unui proces la Birmingham Crown Court. Judecătorul Melbourne Inman i-a spus lui Mohammed că va fi închis pe viață, sentinţa fiind pusă în aplicare de miercurea viitoare.

Potrivit datelor făcute publice în instanţă, pensionarul ar fi sunat pentru prima dată la 999 când a auzit un geam spărgându-se, în jurul orei 22:30, pe 24 octombrie anul trecut. Când a aprins lumina, l-a văzut pe hoț fugind, în timp ce polițiștii ajungeau la fața locului. Mohammed s-a întors în jurul orei 5:20 pe 3 noiembrie, a spart o fereastră, l-a legat pe bătrân cu un cablu telefonic de scaun și a plecat cu cardurile lui bancare. Tâlharul s-a întors şi a treia oară la locul crimei, în jurul miezului nopții pe 11 noiembrie împreună cu un al doilea bărbat, O'Shea Swan. Au văzut că bătrânul era mort, i-au dezlegat mâinile şi au furat un alt card bancar.

Poliţiştii au găsit imagini cu acesta, surprinse de camerele de supraveghere, în timp ce scotea bani de la un bancomat, în aceeaşi seară în care l-a legat pe bătrân de scaun şi l-a jefuit. A fost, de asemenea, surprins de camerele de surpaveghere în timp ce încerca să vândă o brăţară de aur la Cash Convertors din Stafford. Brăţara fusese cumpărată de un prieten de-ai lui Mohammed folosind cardul pensionarului, iar hoţul voia să transforme achiziţia din obiect în bani numerar. Aproximativ 550 de lire sterline au fost retrase de Mohammed, iar restul de bani, în total 8.000 de lire sterline, au fost scoşi de pe card de oamenii cu care împărţise bunul furat din casa bietului om.

Criminalul, condamnat la închisoare pe viaţă

A fost arestat în cele din urmă când ofițerii i-au găsit ADN-ul pe cuțitul, foarfecele și cablul rămase la fața locului. Complicele său, Swan, a fost găsit ca urmare a analizei datelor de pe telefonul mobil care arată cu cine a fost în contact Mohammed. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, din Winson Green, Birmingham, a fost condamnat pentru furt și fraudă și va afla sentinţa săptămâna viitoare.

„David era un pensionar cu dizabilități în vârstă de 78 de ani, dar în acelaşi timp un frate, cumnat și unchi foarte iubit. Cuvintele nu pot descrie în mod adecvat ușurarea noastră că juriul l-a găsit astăzi pe Adris Mohammed vinovat de crimă, efracție și tâlhărie. Și pentru acest verdict mulțumim juriului. Cu toate acestea, acest lucru nu îl va aduce pe David înapoi. Am dori să mulțumim avocatului nostru, domnul Peter Grieves-Smith, pentru că a prezentat un caz de urmărire penală atât de puternic. I s-a făcut dreptate lui David, dar nu-l vom uita și nici nu-l vom ierta vreodată pe omul care a făcut acest lucru groaznic. Nici o pedeapsă nu ar putea fi suficientă pentru ceea ce a făcut el. Nimeni nu merită să moară singur, așa cum a făcut-o David. Am dori să le mulțumim locuitorilor din Halesowen care au sprijinit poliția în furnizarea declarațiilor martorilor și a imaginilor CCTV care au fost folosite în timpul procesului. În sfârșit, am dori, de asemenea, să mulțumim poliției din West Midlands, în special DC Martin Peart, ofițerului nostru de legătură, DI Sangha, DS Lyons și DC Lynn Robb, împreună cu toți ceilalți ofițeri care au fost implicați în această investigație extrem de complexă a crimei. Mulți ofițeri, analiști și specialiști au petrecut sute de ore din noiembrie 2021 lucrând la pregătirea cazului pentru tribunal și pentru asta suntem cu adevărat recunoscători. Vom fi mereu recunoscători pentru amabilitatea și sprijinul pe care toți ofițerii le-au oferit familiei în ultimele șase luni. Ne este dor de David în fiecare zi, el va fi întotdeauna o parte specială a familiei noastre și îşi va păstra pentru totdeauna un loc în inimile noastre”, a declarat familia pensionarului după ce a fost pronunţată sentinţa.

Inspectorul detectiv Ranj Sangha, de la poliția din West Midlands, a adăugat: „Domnul Varlow a suferit un calvar îngrozitor, fiind legat și, în esență, lăsat să moară de un bărbat al cărui singur interes era să-l jefuiască. Credem că Mohammed s-a întors la casa domnului Varlow pentru a treia și ultima oară, știind că era fie încă legat, fie mort. Dar în loc să facă ceea ce trebuie și să ceară ajutor, a continuat să fure de la el, iar Swan i-a fost complice. Din fericire, spargerile care implică acest nivel de violență sunt rare, dar acest lucru nu va aduce un confort, fie el cât de mic, pentru familia domnului Varlow. Sper că verdictele de astăzi vor oferi măcar familiei sale un oarecare confort pentru că am reușit să obținem dreptatea pentru el”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » Pensionar de 78 de ani, legat de scaun şi lăsat să moară de hoţul care i-a jefuit casa. Victima a făcut atac de cord din cauza stresului