Antena Meniu Search
x

Povestea lui Dikson, ursul polar care a rămas paralizat, după ce a fost împușcat de 30 de ori: "Nu va mai putea să meargă niciodată"

Un veterinar a dezvăluit povestea tragică a unui urs polar care nu va mai merge niciodată, după ce a fost împușcat de peste 30 de ori. Animalul a intrat într-un sat, în căutare de hrană.

de Redactia Observator

la 14.09.2022, 15:28

 O grădină zoologică din Moscova are grijă de un urs polar rămas pe jumătate paralizat, după ce a fost împușcat de peste 30 de ori. Ursul rănit, numit „Dikson”, a fost dus la o grădina zoologică din Moscova, din Siberia, după ce un bărbat l-a împușcat, lăsându-l pe deplin în imposibilitatea de a-și mai folosi picioarele din spate. Este probabil că Dikson să fi fost împușcat când a intrat într-un sat din insula arctică, în timp ce căuta hrană, relatează Mirror.

Ursul are răni multiple de la împușcături. Gloanțele au fost găsit în cavitatea toracică, cap și coloană vertebrală. Medicii au determinat, de asemenea, miozită extinsă, probabil dintr-un impact secundar”, a declarat directorul grădinii zoologice,  Svetlana Akulova.

Animalul este nevoit să se târască pe picioarele din față

Animalul a fost supus la diferite scanări CT și RMN, unde s-a stabilit că rănile nu pot fi vindecate prin intervenție chirurgicală, în ciuda speranțelor inițiale de recuperare completă.

Pe acelaşi subiect

 „Animalul nu va mai putea să meargă niciodată din cauza unor astfel de răni. Poate că situația se va îmbunătăți puțin prin fizioterapie și înot. Specialiştii vor dezvolta un program de reabilitare pentru urs”,  a declarat Svetlana.

Dikson cântărea de trei ori mai puțin decât trebuia la sosirea la grădina zoologică, dar starea s-a de sănătate s-a îmbunătățit după mai multe diete speciale pe care le ținea. Ursul care este în curs de recuperare, trebuie acum să se târască pe labele din față.

"Continuăm să luptăm pentru salvarea ursului. În ciuda tuturor prognozelor dezamăgitoare, ursul este foarte activ. Are un apetit excelent și și-a petrecut noaptea în liniște. Grădina zoologică i-a dat deja un nume, Dikson. Sănătate lui este una bună, deși labele din spate sunt încă imobilizate", a adăugat Svetlana.

Urșii polari, vulnerabili în fața atacurilor armate 

Urșii polari sunt catalogați ca „vulnerabili” de Fondul Mondial pentru Natură sălbatică (WWF), așa că rapoartele cu privire la rănirea acestora prin împușcături, au crescut alarmant în ultima perioadă. Poliția investighează dacă ursul a fost împușcat ilegal.

Protecția habitatului urșilor polari sunt probleme urgente pentru WWF. În octombrie 2019, Grupul de specialiști în urși polari a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN) a lansat o nouă evaluare a populațiilor de urși polari, care arată că numărul subpopulațiilor de urși polari care suferă de scăderi a crescut la patru, opt populații fiind încă deficiente", a spus orgnizația de caritate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Mapamond » Povestea lui Dikson, ursul polar care a rămas paralizat, după ce a fost împușcat de 30 de ori: "Nu va mai putea să meargă niciodată"