Antena Meniu Search
x

''Preferă să rămână în plasament decât să se întoarcă acasă.'' Un tată le-a injectat heroină copiilor mici pentru a-i ''ajuta să doarmă'', în Anglia.

Un tată le-a injectat heroină celor doi copii pentru a-i ''ajuta să doarmă'', într-un caz chinuitor de neglijare a copiilor, care a scos la iveală eșecurile serviciilor sociale.

de Redactia Observator

la 02.11.2021, 16:33

Un tată le-a injectat heroină copiilor mici pentru a-i ''ajuta să doarmă''
Un tată le-a injectat heroină copiilor mici pentru a-i ''ajuta să doarmă'' - Shutterstock

Cei doi copii și cei doi frați mai mari ai lor au fost neglijaţi pentru o perioadă lungă de timp, conform detaliilor obţinute în urma unei investigații. Analiza care a implicat mai multe instituţii, inclusiv Consiliul Județean Lancashire și Poliția din Lancashire, a descoperit deficiențe în modul în care a fost tratat cazul de către serviciile sociale.

Victimele, cărora li s-a făcut referire cu pseudonimele de Chloe, care avea 18 luni la acea vreme, și Harper, care avea doi ani și jumătate, se află sub un plan de protecție a copilului încă din 2018, din cauza neglijenței care implica abuz domestic, abuzul de droguri și alcool și comportamentul criminal, relatează Liverpool Echo.

Amanda Clarke, un consilier independent care a scris raportul, a spus: ''În noiembrie 2019, un copil mai mare (care are același tată ca cei doi copii mai mici, Chloe și Harper), a susținut că omul le-a injectat la ambii copii heroină pentru a-i adormi. Au fost efectuate examinări medicale pentru Chloe și Harper. Testele pozitive pentru opiacee au fost în cele din urmă obţinute pentru ambii copii, deși nu au existat dovezi iniţiale cu privire la locul de injectare. Cu toate acestea, când unul dintre copii a mers la creșă trei zile mai târziu, a fost observată o potențială vânătaie cauzată de injecție la coapsă. Ca urmare a informațiilor raportate, au început proceduri de îngrijire pentru toți cei patru copii care au fost scoși din grija mamei și a tatălui''.

Mama copiilor a fost identificată tot ca şi consumatoare de droguri în timp ce era însărcinată cu copilul mai mic, Chloe, în 2018. Pe parcursul anului 2019, au fost observate preocupări continue cu privire la consumul de droguri și alcool al ambilor părinți.

După ce toți cei patru copii au fost luaţi de lângă părinţi, copila cea mai mare, Ava, le-a spus profesioniștilor că ''preferă să rămână în plasament decât să se întoarcă acasă'' și a descris nefericirea de a asista la consumul de heroină de către mama ei și de a-l asculta pe tatăl ei vorbind despre sinucidere.

În cadrul analizei au fost ridicate critici la adresa serviciilor sociale, inclusiv pentru că s-a pus prea mult accent pe sprijinirea părinților cu nevoile lor de dependență și nu suficient pe realitatea vieții copiilor lor. Cei mici sunt acum în plasament, potrivit Mirror

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » ''Preferă să rămână în plasament decât să se întoarcă acasă.'' Un tată le-a injectat heroină copiilor mici pentru a-i ''ajuta să doarmă'', în Anglia.