Antena Meniu Search
x

Răpusă de "ucigaşul tăcut", o copilă de 8 ani din UK şi-a dat ultima suflare în braţele părinţilor. Emily era "raza de soare a familiei"

O copilă de 8 ani din UK, care era cunoscută drept "raza de soare" a familiei, a murit tragic în părinţilor, după ce a fost diagnosticată cu o boală cruntă. Emily era "incredibil de strălucitoare, creativă" și îi plăcea să cânte la pian. Era o dansatoare de balet grațioasă, talentată la teatru, drumeții, înot și alpinism, însă nu a mai apucat să facă nimic din toate astea. A murit în spital, la scurt timp după operaţie. 

de Redactia Observator

la 11.08.2023, 17:58

Emily Smith, din St Albans, Hertfordshire, a primit diagnosticul devastator după ce a observat o senzație "neobișnuită" la brațul stâng și la piciorul drept. Fetița de opt ani a plecat de la şcoală simţindu-se bine în iulie anul trecut, dar în scurt timp nu a putut să-și folosească brațul în mod normal.

Familia fetei a rămas șocată după diagnosticul crunt 

Părinții ei, Sarah și Andy Smith, au alertat serviciile de urgență după ce senzaţia a început să se răspândească. A fost transportată de urgență la spital și i-a fost făcut un RMN în aceeași seară. Familia lui Emily a rămas șocată după ce medicii au identificat o tumoare pe creier. Ei au spus că Emily nu a experimentat simptomele obișnuite care sunt legate de afecțiune, cum ar fi durerile de cap, deoarece tumoarea a fost găsită adânc în creierul ei, relatează Mirror.

Odată ajunsă acasă și sub îngrijirea Spitalului Addenbrooke, Cambridgeshire, starea lui Emily s-a înrăutăţit rapid, relatează Hertfordshire Live. Operația a fost planificată în încercarea de a îndepărta cât mai mult din tumoare, urmată de radioterapie postoperatorie pentru a încetini extinderea.

Emily a fost operată, dar, din păcate, nu s-a trezit mai niciodată

Pe 2 august 2022, Emily s-a prăbușit în timp ce tumoarea a început să sângereze și să se umfle, provocând o acumulare de lichid pe creier. Spitalul a acționat rapid și a dus-o de urgență pe Emily la o intervenție chirurgicală de urgență. A fost luată și o biopsie care a confirmat tipul de tumoare - un gliom difuz pe linia mediană.

Emily și-a petrecut zilele rămase în Unitatea de Terapie Intensivă Pediatrică, dar, din păcate, nu s-a trezit mai niciodată după operație. Ea a murit la doar șase zile după procedura de urgență din 8 august. Sarah și-a descris fiica ca fiind "incredibil de strălucitoare". "Durerea fizică a inimii care se frângea nu a semănat cu nimic din ce am mai simțit până acum. Nimic din ce ar fi putut face cineva nu ar fi schimbat rezultatul lui Emily în cele din urmă din cauza tipului de tumoare pe care o avea", a mai spus mama fetei.

"Emily era incredibil de strălucitoare, creativă și îi plăcea să cânte la pian"

"Un gliom difuz de linie mediană în prezent nu are leac. Emily era incredibil de strălucitoare, creativă și îi plăcea să cânte la pian. Era o dansatoare de balet grațioasă, talentată la teatru, drumeții, înot și alpinism. Ea a cucerit chiar și Snowdon pe 1 iunie 2022, cu o energie și un entuziasm nemărginite", a continuat mama ei. "A fost o prietenă bună pentru mulți și o fiică și o soră iubitoare pentru fratele ei mai mare, Harry. Era raza de soare în familia noastră".

Andy a adăugat: "Tumoarea a fost atât de instabilă și agresivă, dar la fel de tăcută. Cel mai rău dintre mai rău. Este dificil când nu ai timp să încerci să faci ceva pentru a o trata. Nu am fi vrut ca ea să sufere mai mult, dar în mintea ta ai o poveste tipică de cancer - un diagnostic și o perioadă de tratament, să se împace cu lucrurile. Lucrurile se pot întâmpla rapid, dar cu Emily a fost şi mai repede. Emily era o fată foarte populară, a plecat de la școala pentru vară fără să fie ceva în neregulă. Pur și simplu a sărit de la școală într-o zi și apoi nu s-a mai întors, ceea ce a fost greu pentru prietenii ei."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Răpusă de "ucigaşul tăcut", o copilă de 8 ani din UK şi-a dat ultima suflare în braţele părinţilor. Emily era "raza de soare a familiei"