Antena Meniu Search
x

Foto Scăpat din ghearele morţii de propria mamă, la doar 10 luni. Un gest simplu l-a salvat de o soartă cumplită pe micul australian

Într-o singură clipă, viaţa unei familii s-a schimbat dramatic. Un accident rutier cumplit i-ar fi putut răpi unei mame bucuria din privire, iar fiului ei de doar 10 luni întregul viitor. Din fericire, grija femeii pentru copilul său l-a pus la adăpost de un final crunt, iar acum tânăra de 23 de ani îi sfătuieşte şi pe alţi părinţi să-i urmeze exemplul.

de Redactia Observator

la 05.05.2022, 17:44

Zoe ten Broek se afla în maşină, alături de micul Jaxon, iar în scurt timp urmau să ajungă la casa bunicilor. Însă destinul avea alte planuri pentru ei. Un impact cutremurător, urmat de beznă, apoi de sirenele ambulanţelor. Aşa a descris tânăra mamă clipele de coşmar trăite în acea zi. Iar acesta era doar începutul suferinţelor sale.

Bebeluşul, la un pas de moarte într-un accident cumplit

Bebeluşul s-a ales cu o fractură craniană periculoasă, iar hemoragia puternică părea să-i răpească şi ultimul strop de vitalitate. Zoe povesteşte însă că, în loc să-şi vegheze copilul în salonul spitalului, ar fi putut să plângă lângă sicriul acestuia. Din fericire, fiul său era protejat de sistemele de siguranţă instalate în autoturism, fără de care cel mai probabil nu ar fi supravieţuit impactului.

Femeia în vârstă de 23 de ani îşi aminteşte perfect cum şi-a aşezat bebeluşul în scaunul special, înainte să pornească la drum spre părinţii ei. Aşa proceda de fiecare dată. "Însă acum nu mai aveam să ajungem la destinaţie", spune ea, potrivit Mirror. Un alt autoturism a atins roţile Volkswagen-ului Golf, care a scăpat de sub control şi a fost propulsată, cu mare viteză, într-o a treia maşină care circula regulamentar. Autovehiculele s-au ciocnit chiar acolo unde stătea copilaşul. "Când am deschis ochii, eram urcată pe o targă, în ambulanţă. Cineva îmi spunea că am fost implicată într-un accident".

Pe acelaşi subiect

Zoe a ajuns la spital cu clavicula ruptă şi alte câteva răni minore. Dar nu la fel de norocos a fost copilaşul ei, Jaxon, care a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Pediatric Regal din Marea Britanie. Mama mărturiseşte că a agonizat şi că totul a fost în ceaţă, în aşteptarea veştii că fiul său a supravieţuit orelor critice de după impact. "Părinţii mei erau alături de el, dar eu nu aveam cum. Mă întrebam cum se simte, dacă e bine ... Nimeni nu îmi spunea nimic. A fost îngrozitor", adaugă ea.

O imagine terifiantă pentru orice părinte

În cele din urmă, mamei i s-a permis accesul în spitalul pediatric, unde s-a trezit faţă în faţă cu o imagine "terifiantă": unicul ei copilaş, conectat la aparatele care îl ţineau în viaţă. Femeia povesteşte că nimic nu o putea pregăti vreodată pentru acest şoc. "Avea capul umflat, la fel şi ochii ... Era bandajat tot", îşi aminteşte Zoe. "Pe un bilet lipit acolo scria că un fragment din craniul său a fost îndepărtat. Era teribil." 

Medicii i-au spus că băieţelul a suferit un traumatism cranian sever. Abia după câteva săptămâni de operaţii şi tratament, care s-au simţit ca ani întregi, doctorii i-au permis să-şi ia copilul acasă. Jaxon ar fi murit dacă nu era protejat în scaunul special, cred specialiştii. Iar mama este de aceeaşi părere. Femeia îi sfătuieşte pe părinţi să ţină cont de toate detaliile care le pot salva copiii într-o astfel de situaţie neprevăzută. "Sunt extrem de recunoscătoare că e în viaţă şi că îi mai pot auzi râsul, în timp ce-l privesc crescând", mărturiseşte Zoe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Scăpat din ghearele morţii de propria mamă, la doar 10 luni. Un gest simplu l-a salvat de o soartă cumplită pe micul australian