Antena Meniu Search
x

Foto Speranță în cazul fetei de 14 ani care ar fi fost ucisă și pusă în kebab-uri: "Înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus"

Cazul fetiței de 14 ani din Marea Britanie despre care se crede că a fost ucisă și apoi pusă în carne de kebab va fi reexaminat de experții criminaliști, în speranța că vor fi găsite noi dovezi, transmite The Sun. După 20 de ani de la dispariție, familia și apropiații refuză să accepte că nu se va afla niciodată ce s-a întâmplat de fapt cu Charlene Downes. Copila n-a mai fost văzută din 1 noiembrie 2003.

de Redactia Observator

la 07.07.2023, 12:27

Charlene Downes, adolescentă dispărută în UK
Speranță în cazul fetei de 14 ani care ar fi fost ucisă și pusă în kebab-uri: "Înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus" - Profimedia Images (arhivă)

În ciuda unei investigații care a durat o perioadă îndelungată, trupul adolescentei nu a fost găsit. Poliția britanică crede că a fost ucisă în zona orașului Blackpool. În timpul unui proces de crimă din 2007, anchetatorii au venit cu o ipoteză cumplită: trupul ei ar fi fost tăiat și măcinat în kebab-uri, iar oasele zdrobite în chit de gresie de către doi bărbați.

"A fost înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus. Au existat rapoarte conform cărora Charlene ar fi fost înșelată și atrasă în industria sexului, ceea ce mi-a frânt inima", a spus mama ei, pentru Manchester Evening News.

Cazul nu a putut fi elucidat de jurații britanici

Juriul care ar fi trebuit să elucideze cazul nu a reușit să ajungă la o decizie cu privire la vinovăția bărbaților. Și, după ce a fost programat un nou proces, acuzații au fost eliberați în aprilie 2008 din cauza îngrijorărilor legate de probele adunate de poliție.

Pe acelaşi subiect

Acum, dr. Kirsty Bennett, lector la Universitatea Leeds Trinity, specializată în cazuri vechi nerezolvate, va conduce o nouă echipă care va încerca să descopere ce s-a întâmplat cu Charlene. Experta va lucra împreună cu Ronay Crompton, de la campania Justice for Charlene Downes, și speră să găsească "dovezi noi" despre dispariția adolescentei.

"Scopul nostru principal este să revizuim cazul Charlenei, să identificăm deficiențele și să obținem dovezi noi. Charlene a fost abandonată de toți cei care ar fi trebuit să o protejeze. Poliția, serviciile sociale, toți au dezamăgit-o. Încercăm să construim o moștenire și să luptăm pentru o justiție reală pentru ea, astfel încât să fie amintită pentru ceva pozitiv", a declarat dr. Kirsty Bennett.

Trupul lui Charlene, care a venit în Blackpool din regiunea Midlands împreună cu părinții Bob și Karen și fratele Robert când avea 10 ani, nu a fost găsit niciodată. Iar ceea ce a ieșit la iveală în urma dispariției fetei a fost o imagine îngrijorătoare a exploatării sexuale a copiilor în Blackpool, despre care apropiații spun că nu a dispărut.

Recompensă de 100.000 de lire sterline pentru informații care să ducă la condamnarea ucigașului

Astăzi există încă o recompensă de 100.000 de lire sterline oferită de poliție pentru informații care să ducă la condamnarea ucigașului. "Cazul este încă deschis și apelăm la oricine are informații să ne contacteze", a spus purtător de cuvânt al Poliției Lancashire.

Proiectul Awaken, care a fost înființat în urma dispariției Charlenei, a fost una dintre primele echipe din Marea Britanie care a combinat resursele poliției, serviciilor sociale și sănătății pentru a combate exploatarea sexuală a copiilor. De la înființarea sa, în 2003, sute de tineri vulnerabili au fost identificați și protejați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Speranță în cazul fetei de 14 ani care ar fi fost ucisă și pusă în kebab-uri: "Înfiorător să ascult. Ca mamă, aproape că m-a distrus"