Antena Meniu Search
x

Tânără de 18 ani, răpită şi ucisă cu sălbăticie de chitaristul unei trupe rock. I-a zdrobit capul cu ciocanul şi i-a aruncat trupul în pădure

Chitaristul Cody Ackland, în vârstă de 24 de ani, obsedat de ucigași în serie, a fost condamnat la cel puțin 30 de ani de închisoare după ce a răpit o tânără dintr-o staţie de autobuz, înainte de a o ucide cu sălbăticie în faţa unui salon de înfrumuseţare din Dartmoor.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.06.2022, 13:52

Chitaristul unei trupe de indie, obsedat de ucigași în serie, a fost condamnat astăzi la închisoare pe viață cu o pedeapsă minimă de 30 de ani și 190 de zile, pentru că a răpit-o pe Bobbi-Anne McLeod, în vârstă de 18 ani, dintr-o stație de autobuz, apoi a omorât-o cu sălbăticie în faţa unui salon de înfrumuseţare din Dartmoor.

Familia zdrobită de durere a fetei de doar 18 ani a strigat în sală, după ce isntanţa a pronunţat sentinţa de închisoare pe viaţă pentru tânărul de 24 de ani. „Ești un om mort, un ticălos murdar”, a strigat fratele ei.

Cum şi-a ales criminalul victima

Ackland a povestit poliţiştilor că simţea că trebuie să iasă din casă în seara zilei de 20 noiembrie, anul trecut. A condus prin Plymouth în căutarea unei victime, când a dat întâmplător de Bobbi-Anne, o tânără care i-a amintit de una dintre iubitele sale din trecut. După ce și-a parcat mașina, s-a strecurat prin spatele adolescentei, de-a lungul unei poteci de lângă staţia de autobuz, înainte de a o lovi peste ceafă cu un ciocan. Aceasta a căzut la pământ, iar în timp ce privirile lor au făcut contact, el a lovit-o din nou peste cap, relatează Daily Mail. Avea de gând să se oprească, însă întorcându-se spre maşină a sesizat că Bobbi încă mişca, aşa că s-a întors şi a tras-o de picioare pentru a o băga în vehicul. A condus până la o parcare din Bellever Forest, la marginea orașului Dartmoor, în apropierea unui salon de înfrumuseţare, unde a lovit-o în mod repetat cu un ciocan, zdrobindu-i capul, totul într-un „atac prelungit, frenetic şi sadic”. Și-a amintit că Bobbi-Anne a spus mi-e frică” cu puțin timp înainte să se năpustească cu sălbăticiune asupra ei.

Descriind momentele de după atacul oribil, a mărturisit poliţiei: „Nu este amuzant, dar a început să facă un zgomot şi m-am gândit «la naiba, wow, jos pălăria pentru ea» pentru cât a rezistat”. După ce în cele din urmă a călcat-o pe gât, i-a băgat corpul în portbagajul mașinii sale roșii și a condus mai bine de 40 de kilometri până la Bovisand, unde a dezbrăcat-o de hainele și de niște bijuterii și i-a aruncat trupul pe o pantă.

„A fost aruncată cu fața în jos în pământ și frunziș. Corpul ei era complet gol. În mod tragic, Bobbi era decedată. Locaţia a fost restricţionată până când trupul ei a fost recuperat. Avea 14 răni la cap şi faţă. A fost identificată cu ajutorul fişelor dentare”, a declarat procurorul Richard Posner.

După ce a omorât-o pe tânără, chitaristul a plecat la o petrecere

După atacul din noiembrie 2021, Ackland și-a aruncat hainele, s-a schimbat apoi a plecat la o petrecere cu prietenii. Martorii au povestit cum râdea, glumea și îmbrățișa oamenii, mergând la un pub-lock-in înainte de a comanda pizza. De asemenea, a participat la o sesiune de antrenament cu trupa sa de rock. Prietenii au spus că singura dată când l-au văzut pe ucigaș atât de fericit a fost la unul dintre concertele trupei.

Între timp, familia îngrijorată a tinerei a început să o caute, mai ales că aceasta nu a mai ajuns la o întâlnire stabilită cu iubitul ei, Louie Leach, în Plymouth. Trei zile mai târziu, chitaristul s-a predat și a mărturisit, spunând detectivilor unde îi aruncase cadavrul. Apoi a pledat vinovat de crimă.

Procurorul Richard Posner a declarat în instanță că Ackland duce „o viață dublă” și are o fascinație pentru ucigașii în serie din Marea Britanie, Australia, SUA și Rusia. Ar fi avut căutări ample pe internet despre „crimele lor, consecinţele unor astfel de crime și cadavrele lăsate în urmă în zilele premergătoare morții lui Bobbi-Anne (McLeod)”. A căutat, de asemenea, în paginile web ale magazinelor de bricolaj „ciocane, răngi și unelte de tăiere”.

„Cody Ackland a dus o viață dublă. A plecat de acasă pe 20 noiembrie și a condus prin Leigham în Plymouth către stația de autobuz unde se afla Bobbi-Anne. A avut o fascinație atât de nesănătoasă și o dorință de a imita criminalii în serie. Fascinația lui avea să devină o realitate ticăloasă de neatins pentru Bobbi-Anne.”, a spus procurorul.

Ultimele cuvinte ale tinerei ucise cu sălbăticie

În timpul interogatoriilor, Ackland a povestit că a „intrat în panică” când a văzut că Bobbi-Anne era încă în viață după atacul inițial de la stația de autobuz.

„Am făcut-o din nou, am lovit-o din nou cu ciocanul și m-am întors spre mașină și aveam de gând să plec”, a spus el. Şi-a descris raționamentul drept „un mod industrial de a gândi”, adăugând: M-am gândit, ok, bine, trebuie să scap de problemă”.

Bobbi-Anne încă putea să meargă când au ajuns la parcarea Bellever Forest. A spus că a ridicat-o și a sprijinit-o în timp ce mergeau spre pădure. La un momentdat, aceasta ar fi spus „Mi-e frică”.

„I-am spus la fel, «nu fac asta niciodată, n-am văzut niciodată asta», dar am vrut să spun «Nu am făcut asta niciodată», a mărturisit criminalul.

Tânăra trebuia să ajungă la o întâlnire cu iubitul ei

A lovit-o de 12 ori cu un ciocan în cap și față, dar ea încă respira. La final a călcat și pe gâtul ei pentru a o sufoca. Până la ora 19.15, familia adolescentei începuse deja să se îngrijoreze, ulterior cineva i-a găsit şi telefonul mobil abandonat și carcasa Apple AirPod în stația de autobuz. Iubitul adolescentei a contactat familia la ora 21, întrebând unde se află, iar ei au ieșit imediat să o caute, făcând inclusiv un apel pe rețelele de socializare.

Marți, la prânz, criminalul a plecat de la serviciu şi a mers la o secţie de poliţie pentru a-şi mărturisi fapta. A cerut o hartă și i-a îndrumat pe detectivi la Bovisand - unde poliția i-a găsit cadavrul câteva ore mai târziu, în pădure, lângă un fort militar dezafectat.

Dovezile criminalistice și datele telefonice au coroborat povestea lui Ackland, potrivit autorităţilor. Anchetatorii de la locul crimei au localizat hainele aruncate de el, iar pantofii pătați de sânge au fost găsiți în garderoba lui. Sângele fetei de doar 18 ani a fost găsit în și în jurul mașinii sale.

Trupa Rakuda, care a lansat primul album în august anul trecut, a anunțat în noiembrie că se va desființa „cu efect imediat”, dar câteva săptămâni mai târziu, unul dintre membri a declarat că vor lua o „scurtă pauză de pe scena muzicală” în vederea reformării trupei în primăvara lui 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Mapamond » Tânără de 18 ani, răpită şi ucisă cu sălbăticie de chitaristul unei trupe rock. I-a zdrobit capul cu ciocanul şi i-a aruncat trupul în pădure