Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tânără model, acuzată că îşi falsifică piciorul amputat cu Photoshop pentru a atrage atenţia: "Au fost nenumărate nopți petrecute plângând"

O tânără devenită model a fost acuzată în mediul online că şi-a falsificat pozele în care îi apare un picior amputat tocmai pentru a atrage atenţia şi pentru a deveni cunoscută.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.10.2021, 16:49

Cherie Louise, un model în vârstă de 29 de ani din New Plymouth, North Island, a fost nevoită să renunţe la piciorul stâng după ce a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos la vârsta de șase ani.

Însă, unii oameni de pe reţelele de socializare au început să o acuze că îşi „falsifică amputarea”, folosind Photoshop pentru a deveni cunoscută şi pentru a face rost de joburi.

„Oamenii de pe rețelele de socializare mă acuză adesea că mă prefac că am doar un picior și susțin că îmi photoshopez piciorul din fotografiile mele pentru a atrage atenţia”, a spus Cherie. „Știu că comentariile lor sunt ridicole și pot fi respinse cu ușurință, așa că unii ar putea crede că este pur și simplu amuzant atunci când oamenii spun asta ... [dar] pentru mine, este destul de enervant, având în vedere toate lucrurile prin care am trecut pentru a supravieţui şi a ajunge la punctul în care sunt acum, încrezătoare în cine sunt şi cum arăt”

Cherie a fost diagnosticată cu o formă severă de cancer osos, numită osteosarcom, la vârsta de șase ani. Avea febră constant şi dureri persistente la şoldul stâng. Îi era din ce în ce mai greu să alerge şi să ţină pasul cu ceilalți copii de la școală și a fost dusă de nenumărate ori la doctor până când în final a fost diagnosticată. Medicii i-au spus atunci că va trebui să i se ampute tot piciorul stâng.

Pe acelaşi subiect

Amputația, una rară și riscantă, cunoscută sub numele de hemipelvectomie externă, a necesitat de asemenea ca jumătate din pelvisul lui Cherie să fie îndepărtat, făcând aproape imposibilă utilizarea unei proteze a piciorului. Prin urmare, tânăra a crescut şi a învăţat să se bazeze doar pe cârje pentru a se putea deplasa, ceea ce a făcut-o să devină extrem de conștientă de dizabilitatea ei.

„Când eram mai mică, nu credeam că voi găsi o slujbă, că mă voi îndrăgosti, că voi avea o familie sau oricare dintre aceste lucruri, pentru că nu cunoscusem niciodată o persoană ca mine care să fi avut”, a spus ea. „Au fost nenumărate nopți petrecute plângând şi uitându-mă la fotografii cu mine de dinainte de amputare, întrebându-mă de ce mi s-a întâmplat mie, dorindu-mă să mă trezesc într-o zi și să am din nou două picioare. Am ieşit mereu în evidenţă, aşa am ajuns să fac lucruri care evident mi-au adus şi mai multă atenţie, cum ar fi să fac sport”.

Cu toate acestea, până la vârsta de douăzeci de ani, Cherie a spus că și-a găsit prieteni ca ea pe reţelelel de socializare şi a început să posteze din ce în ce mai multe poze online.

„[De fapt] a jucat un rol important în câștigarea încrederii în mine, pentru că am descoperit că cu cât mă expun mai mult pe rețelele de socializare, cu atât îmi pasă mai puțin de modul în care oamenii reacţionează la mine în persoană”, a spus ea.

Un lucru care s-a întâmplat pe parcurs, poate acum cinci ani, a fost că am găsit un model cu acelaşi timp de amputare ca mine pe Instagram. Îmi amintesc că am văzut că ea postase fotografii cu ea în costume de baie și chiar avea fotografii care îi arătau cicatricile. Îmi amintesc că am văzut că ea postase fotografii cu ea în costume de baie și chiar avea fotografii care îi arătau cicatricile. Deși împărtășisem multe fotografii cu mine, nu am fost niciodată suficient de curajoasă să postez aşa ceva, mai ales în costum de baie. Văzând-o uimitoare în aceste fotografii și fiind un model atât de uimitor și un avocat al celor cu dizabilităţi, a îndeprătat toate temerile rămase pe care le aveam”

Acum, în contextul în care lumea modellingului devine mai incluzivă, Cherie s-a trezit cu oferte de muncă de la agenţi internaţionale. Prima ei slujbă oficială de model a fost pentru marca de lenjerie Bluebella, care a lansat un casting deschis pentru un proiect secret. Dar unul dintre proiectele ei preferate a fost pentru Modibodi, în iunie anul acesta.

„Ceea ce mi-a plăcut la colaborarea cu Modibodi este că nu se simte că folosesc diverse modele pentru hype și like-uri – se simte că ei cred cu adevărat în importanța din spatele acestora”, a spus ea.

Cherie a spus că încă mai crede în puterea pozitivă a rețelelor de socializare, în ciuda faptului că este criticată în mod persistent.

„Sper să fiu văzuți de copiii cu dizabilități care nu sunt siguri ce le rezervă viitorul”, a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Mapamond » Tânără model, acuzată că îşi falsifică piciorul amputat cu Photoshop pentru a atrage atenţia: "Au fost nenumărate nopți petrecute plângând"