Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tânără ucisă, băgată într-o valiză şi aruncată în râu de fostul iubit, în UK. Fusese avertizată de familie în privinţa lui: "A lăsat o fiică fără mamă"

Noi detalii în cazul morţii cuplite a Christinei Rowe. Tânăra ucisă, îndesată într-o valiză şi aruncată într-un râu de fostul iubit, fusese avertizată de prieteni şi familie să stea departe de el. Bărbatul a încercat să-i omoare şi fiica, dar aceasta a scăpat cu viaţă prefăcându-se moartă. Motivul pentru care ar fi recurs la gestul extrem, unul revoltător, spun poliţiştii.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.04.2022, 16:10

Familia unei tinere model a avertizat-o să fie atentă în preajma fostului ei iubit, înainte ca acesta să o ucidă și să-i arunce cadavrul în râu, a spus un prieten.

Motivul pentru care bărbatul ar fi recurs la gestul extrem

Charles Byrne, care suferă de schizofrenie paranoidă, a ucis-o pe Christina Rowe pentru că el credea că aceasta este de fapt „un pedofil bărbat întruchipat în femeie”; potrivit detaliilor făcute publice în instanţă, relatează Mirror. Byrne a fost condamnat la închisoare pe viață pentru că a înjunghiat-o pe fosta lui iubită în casa ei din Worcester, anul trecut. Tânărul de 25 de ani a încercat să o omoare și pe fiica Christinei, dar aceasta a supravieţuit pentru că s-a prefăcut moartă.

În urma tragediei, un prieten de-ai Christinei, George Devereux, în vârstă de 31 de ani, din Worcester, a declarat pentru The Sun că cele mai negre gânduri ale sale s-au adeverit. Atât el, cât şi familia acesteia o preveniseră şi o sfătuiseră să stea departe de el, fiind mai mult ca siguri că i-ar putea face rău. Nimeni nu avea însă să prevestească că o asemenea tragedie ar putea avea loc cu adevărat, în cele din urmă.

Pe acelaşi subiect

Am avertizat-o în privinţa lui şi familia ei a făcut la fel. A fost o veste extremd e dificilă pentru că nu ştiam amploarea lucrurilor. Nu ştiam că el le-a urmărit sau răpit. Nu cred că mai erau împreună când am avertizat-o prieteneşte să fie atentă în preajma lui, dar tot vorbeau. Eram îngrijorat pentru ea. El se comporta ciudat şi era destuld e agresiv şi controlant. A venit să stea puţin la mine şi mai târziu am aflat că el venise la ea acasă în miezul nopţii”, a povestit George.

Prietenul victimei nu crede că fostul iubit ar fi vrut cu adevărat să o ucidă

El a adăugat că sora Christinei a fost cea care l-a înştiinţat cu câteva zile înainte de crimă, că Byrne le răpise pe Christina şi pe fiica ei. Le-ar fi împiedicat să plece timp de câteva ore şi le-a ţinut captive fără voinţa lor, însă nu a condamnat pentru răpire. Moartea Christinei continuă să-l bântuie, dar este de acord cu sentința pe viață şi crede că este cea mai bună decizie în privinţa lui Byrne.

Încă stau treaz noaptea gândindu-mă la asta. O să mă bântuie pentru o vreme. Am văzut într-un articol că un psihiatru a spus că (Byrne) este un «om bun» și că întregul motiv pentru care a făcut-o a fost din cauza unei boli mintale. Nu cred că a vrut să-i ia viața. Există o diferență între a face ceva în mod conștient și a nu fi conştient că faci asta. Un mod în care am pus lucrurile raţional în mintea mea este să compar cu situaţia: dacă cineva bea conduce și ucide pe cineva, este de vină, dar este diferit de intenţia şi acţiunea de a plănui ceva înainte. Aceasta fiind spuse, totuşi, având boli psihice sau nu, sunt anumite acțiuni care trebuie pedepsite. A lăsat o fiică fără mamă. 16 ani este o pedeapsă corectă. Cred că este bine că acum este într-un spital de boli psihice și că va fi transferat la închisoare", a continuat George, adăugând însă că acțiunile lui Byrne, tot din Worcester, au fost de neiertat.

După ce a ucis-o pe Christina, în februarie anul trecut, Byrne i-a pus cadavrul într-o valiză și l-a aruncat în râul Severn. El a negat crima, dar a pledat vinovat pentru omucidere din culpă pe motiv de responsabilitate redusă. A recunoscut, de asemenea, tentativa de omor asupra fiicei Christinei în prima zi a procesului desfăşurat la Worcester Crown Court.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Tânără ucisă, băgată într-o valiză şi aruncată în râu de fostul iubit, în UK. Fusese avertizată de familie în privinţa lui: "A lăsat o fiică fără mamă"