Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tată de 34 de ani, răpus de Covid după ce a refuzat vaccinarea, în UK. În ultimele zile a spus că regretă: "Mi-aş dori să dau timpul înapoi"

Tragedie fără margini pentru o întreagă familie. Un tată, sceptic în privinţa vaccinului anti-Covid, a murit răpus de cumplitul virus. Cu puţin timp înainte să-şi dea ultima suflare, bărbatul a spus că îşi doreşte să dea timpul înapoi pentru a accepta doza de vaccin care i-ar fi putut salva viaţa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 27.07.2021, 15:29

Matthew Keenan, în vârstă de 34 de ani, le-a spus prietenilor săi că regretă momentul în care a refuzat să se vaccineze. La scurt timp după ce a contractat virusul, bărbatul a început să se simtă rău, motiv pentru care a ajuns de urgenţă la spital. A fost internat la ATI, în comă indusă, la începutul acestei luni.

La doar câteva săptămâni distanţă familia a primit veste cutremurătoare: virusul a învins, tatăl a plecat la cele sfinte. Înainte să-şi dea ultima suflare, Matthew îi dăduse acordul medicului său pentru a-i împărtăşi povestea. „De aş putea să mă întorc în timp; aş vrea să dau timpul înapoi”, spunea el când şi-a dat seama cât de gravă era de fapt situaţia în care se afla.

Leanne Cheyne, consultant respirator la Bradford Royal Infirmary, a postat pe Twitter o imagine cu Matthew, cuplat la aparatul pentru oxigen, pe patul de spital, în timpul luptei sale cu virusul.

„Matthew a fost de acord ca eu să împărtășesc povestea lui. 34 de ani, antrenor și tată. Sceptic în privinţa vaccinului până când a fost infectat, dorindu-şi ulterior să fi putut da timpul înapoi. Cei mai bolnavi pacienți ai noștri sunt nevaccinați și au sub 40 de ani. Matthew luptă pentru viața lui, salvează-ți-o şi tu pe a ta...”, spunea medicul atunci, cu speranţa că poate o minune îi va aduce acestuia sănătatea înapoi.

Tatăl, descris de prieteni drept „viaţa şi sufletul petrecerilor”, postase pe reţelele de socializare o imagine cu testul pozitiv în data de 2 iulie. A spus atunci că simptomele l-au făcut să se simtă ca şi când a fost „lovit de un camion”, având febră, frisoane şi stări constante de rău, potrivit The Sun. Durerile de spate îl făceau să simtă „cea mai rea durere pe care am avut-o vreodată, cred că se înrăutăţeşte”. În încheierea postării sale îi îndemna pe oameni să creadă în virus pentru că „este cât se poate de real”.

Prietenii bărbatului au împietrit de durere la aflarea veştii că a murit

Într-un tribut emoționant, prietenul său de peste 20 de ani, Billy Brown, în vârstă de 38 de ani, a spus că lumea a pierdut „cel mai bun om”. „Nimeni nu a încetat să plângă de când a apărut vestea morţii tragice a lui Matthew. Era un tată devotat, un prieten fantastic şi un antrenor de fotbal imbatabil. Pe măsură ce simptomele se înrăutăţeau spunea că şi-ar fi dorit să se vaccineze. Nu-mi vine să cred că a plecat, a fost cel mai simpatic băiat pe care l-am întâlnit vreodată. Majoritatea oamenilor au unul sau doi prieteni cei mai buni, el avea 20 de prieteni cei mai buni. A avut cea mai mare inimă și i-a tratat pe toți ca și cum ar fi fost familia lui. Nu erau mulți ca el. Îi plăcea să se distreze, era viața și sufletul fiecărei petreceri. Multor oameni le va fi dor de el”

Prietenul lui Matthew a mărturisit că a izbucnit în lacrimi în această dimineaţă, când a aflat vestea cumplită. O parte din el avea speranţa că se va însănătoşi, că va învinge lupta şi se va întoarce acasă. „Cu toţii am crezut că va trece peste asta. Apoi a fost pus în comă indusă şi ne-am rugat toţi pentru el. Am sperat că este un luptător, un supravieţuitor. Am pierdut oameni până acum, dar nu am plâns niciodată atât de mult, aşa cum am făcut-o azi, nu am făcut-o pentru nimeni”.

În Marea Britanie, aproape 46.000.000 au făcut prima doză de vaccin, iar 34.800.000 sunt protejaţi de cele două doze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Tată de 34 de ani, răpus de Covid după ce a refuzat vaccinarea, în UK. În ultimele zile a spus că regretă: "Mi-aş dori să dau timpul înapoi"