Antena Meniu Search
x

Tată, vinovat că şi-a ucis fiica de doar 14 săptămâni. Bebeluşul avea 31 de fracturi şi 3 hemoragii cerebrale

Rezultatele autopsiei au stabilit cauza morţii bebeluşului de doar 14 săptămâni ca fiind o rănire extrem de puternică la nivelul capului, care ar fi putut fi cauzată de impactul cu o altă suprafaţă. Tatăl a fost găsit vinovat de uciderea din culpă a fiicei sale.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.04.2022, 17:15

Bebeluş
Tată, vinovat că şi-a ucis fiica de doar 14 săptămâni - Poliţia Norfolk

Christopher Easey, în vârstă de 31 de ani, din Little Thetford, Cambridgeshire, a negat că și-a ucis fiica, Eleanor, în vârstă de 14 săptămâni, înainte de a fi găsit vinovat de omor din culpă și de neglijență, în urma unui proces de 10 săptămâni la Norwich Crown Court, a declarat poliția din Norfolk.

Mama lui Eleanor, Carly Easey, în vârstă de 36 de ani, din Chedburgh, Suffolk, a fost, de asemenea, găsită vinovată de neglijență, relatează The Independent. Ambii părinți au fost acuzați inițial de crimă, după ce fiica lor şi-a dat ultima suflare, la spital. 

Detalii ale neglijenţei faţă de copil, observate de rude şi prieteni

Prietenii, colegii și membrii familiei cuplului le-au spus detectivilor că părinții ei au hrănit-o pe Eleanor cu biscuiți cu cremă și cheesecake cu lămâie, i-au dat dovlecei de băut și au lăsat-o singură acasă, neasigurându-i protecţie şi dovedind în fiecare moment doar că nu sunt capabili să aibă grijă de copilul lor.

Pe acelaşi subiect

Juraților li s-a spus că Eleanor a fost dusă la spital pe 18 decembrie 2019, după ce a fost găsită inconştientă acasă. Analizele au arătat că avea o rană semnificativă la cap şi o hemoragie între craniu şi creier. Ulterior, a fost transferată de la un spital din Norwich, la Spitalul Addenbrooke din Cambridge, unde medicii au confirmat că a suferit o leziune cerebrală catastrofală. Eleanor, care era subnutrită, a suferit hemoragii la creier în trei ocazii separate, cea mai recentă în 48 de ore de la internarea ei la spital, înainte de a muri pe 20 decembrie 2019. O autopsie cerută de Ministerului de Interne a stabilit cauza morții ca fiind o rănire la cap, cauzată fie de tremurări sau impact, împreună cu 31 de fracturi vechi şi noi, inclusiv la coaste.

În timpul anchetei poliției, ofițerii au descoperit că Carly Easey îşi ascunsese sarcina. În octombrie, medicii au observat vânătăi și zgârieturi pe fața lui Eleanor, despre care mama a spus că se datorau unui scaun auto montat nepotrivit, în timp zgârieturile ar fi fost autoprovocate. Când a fost întrebat de medici cum a ajuns fetiţa să aibă răni atât de grave, tatăl, Christopher Easey a spus că a fost forțat să frâneze brusc când Eleanor era în mașină şi s-a lovit în urma impactului.

Poliţiştii au făcut mai multe verificări şi asupra maşinii cuplului, dar nu a fost găsită nicio dovadă potrivit căreia familia ar fi fost implicată într-o coliziune sau într-o situaţie în care şoferul ar fi fost nevoit şi ar fi folosit frânarea forţată. În timpul interogatoriului, Carly nu a putut explica rănile copilei sale, în afară de vânătăile de pe faţa micuţei.

O moarte tragică şi violentă

Cu toate acestea, dovezile au arătat că Carly Easey nu era prezentă în momentul în care Eleanor a suferit leziuni cerebrale mortale, iar procurorii au renunțat ulterior la acuzația de crimă împotriva ei. Inspectorul detectiv Lewis Craske, care a condus ancheta în numele echipei de investigații majore din Norfolk și Suffolk, a spus că gândurile lui sunt îndreptate spre sufletul micuţei Eleanor.

„Avea doar 14 săptămâni când a murit, dar avea 31 de fracturi și trei hemoragii separate pe creier. Părinții lui Eleanor, tocmai oamenii care ar fi trebuit să o protejeze și să o iubească mai presus de orice și de toți ceilalți, au eșuat la o scară de neimaginat din momentul în care s-a născut. A fost neglijată pentru o mare parte, dacă nu toată, din scurta ei viață. A fost o investigație disperat de tristă, incredibil de complexă și extrem de emoționantă pentru mine și toți cei care au muncit atât de mult pentru a aduce acest caz în sala de judecată.”

Christopher Easey a fost arestat preventiv, iar Carly Easey a fost eliberată pe cauțiune până la pronunțarea sentinței, pe 29 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Tată, vinovat că şi-a ucis fiica de doar 14 săptămâni. Bebeluşul avea 31 de fracturi şi 3 hemoragii cerebrale