Antena Meniu Search
x

„Te voi ucide, îți voi da foc”. Un român din Germania a încercat să îşi ardă de vii doi prieteni din copilărie. Bărbatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare

Un bărbat de origine română, stabilit în Germania, a fost condamnat la 12 ani de închisoare, după ce în vara anului trecut a incendiat o cameră dintr-un bloc, în mod intenţionat, punând în pericol viaţa locatarilor. Totul a fost pentru a se răzbuna pe alţi doi români, pe care îi cunoştea încă din copilărie.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 14.04.2022, 15:52

Românul a pus incendiul din răzbunare
Românul a pus incendiul din răzbunare - Shutterstock - foto ilustrativ

Incidentul a avut loc pe 20 iunie 2021, în localitatea Tuntenhausen, atunci când bărbatul a incendiat camera pentru că a vrut să se răzbune pe alţi doi oameni, ambii români. În momentul în care a pus focul, inculpatul era beat. Cei doi bărbaţi aflaţi în camera incendiată au suferit răni grave, scrie Berchtesgadener Anzeiger.

Potrivit procurorilor, românul a mers în camera celor două victime în noaptea respectivă. Unul dintre bărbaţi s-a trezit din cauza zgomotului şi a întrebat ce se întâmplă. În acel moment inculpatul a început să strige de mai multe ori „Te voi ucide, îți voi da foc”. Bărbatul vinovat a stropit cu benzină camera şi apoi a aprins focul cu o brichetă. Combustibilul îl cumpărase de la o benzinărie, în timp ce se întorcea de la Munchen cu un alt prieten. 

În câteva clipe flăcările au cuprins întreaga cameră, iar apoi întreg blocul de apartamente. Mai multe departamente de pompieri au fost alertate după un apel la numărul de urgenţă şi au fost trimise la locul faptei. În momentul în care pompierii au ajuns, blocul era deja cuprins în totalitate de flăcări, iar operaţiunile de stingere ale pompierilor au fost în zadar, pentru că nimic din respectivul imobil nu a mai putut fi salvat. Pagubele au fe'ost estimate ulterior la aproape un milion de euro, la care s-au adăugat peste 200.000 de euro, pagube produse în interiorul apartamentelor.

A incendiat un bloc întreg, din răzbunare

Pe acelaşi subiect

Locatarii au fost, din fericire, evacuaţi la timp şi doar câţiva au prezentat câteva leziuni minore, restul fiind nevătămaţi. Cei doi români care se aflau în camera incendiată au suferit răni grave. Unul dintre ei a fost transportat la spital cu arsuri de gradul doi, pe 60% din suprafaţa corpului. Unul dintre medicii care l-au preluat a transmis că nu a mai văzut astfel de arsuri. Ulterior, bărbatul a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale. 

Colegul său de cameră a fost şi el transportat la un alt spital, tot cu arsuri de gradul doi, dar şi traumatisme pulmonare, după ce a inhalat fum toxic degajat în timpul incendiului.

În timpul procesului, românul vinovat nu a putut explica motivul pentru care a recurs la acest gest. El le-a declarat anchetatorilor că nu îşi mai aduce aminte nimic din ce s-a petrecut în seara respectivă. Totodată el a susţinut şi ipoteza conform căreia cei doi bărbaţi aflaţi în cameră ar fi provocat incendiul. Tot ce a putut confirma însă cu exactitate a fost că a băut foarte mult în seara incendiului.

Cei trei bărbaţi erau prieteni din copilărie şi au locuit în acelaşi sat din România. De ani de zile însă între ei pornise un conflict. Într-o decizie finală, judecătorii din Germania l-au acuzat pe român de 20 de tentative de omor şi alte infracţiuni, inclusiv vătămare corporală gravă. Președintele juriului, judecătorul Volker Ziegler a anunțat în verdict că inculpatul va trebui să execute patru ani și jumătate de închisoare, din cei 12, înainte de a începe terapia de dezalcoolizare într-o unitate specifică aflată sub pază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » „Te voi ucide, îți voi da foc”. Un român din Germania a încercat să îşi ardă de vii doi prieteni din copilărie. Bărbatul a fost condamnat la 12 ani de închisoare