Antena Meniu Search
x

"Țipa de durere". O bătrână de 93 de ani a așteptat ambulanța o zi întreagă și alte 12 ore pentru un pat liber la spital, în UK

Elizabeth Davies, în vârstă de 93 de ani, a fost lăsată în agonie, pe podea, timp de 25 de ore. Femeia și-a fracturat șoldul și nu a mai putut să fie mutată timp de o zi întreagă. În tot acest timp, a așteptat ambulanța și o echipă medicală, care să vină să o salveze.

de Cristina Cruceru

la 21.12.2022, 11:17

O bătrână de 93 de ani a așteptat ambulanța o zi întreagă și alte 12 ore pentru un pat liber la spital - Profimedia, Daily Post Wales

Tot mai mulți pacienți din Marea Britanie au de suferit, pentru că sindicaliștii de la Ambulanță au început grevele. Chiar și victimele atacurilor de cord și ale accidentelor vasculare cerebrale ar putea fi refuzate de ambulanțe, conform TheSun.

Așa s-a întâmplat și în cazul unei bătrâne, de 93 de ani, care și-a fracturat șoldul, în azilul de bătrâni unde locuiește. Elizabeth din Llanbedrog, în nordul Țării Galilor, a căzut la podea sâmbătă dimineața, dar a ajuns la spital abia duminică după-amiază. Femeia a stat întinsă pe jos, timp de 25 de ore. În tot acest timp, aceasta nu a putut să fie mutată, pentru a nu i se agrava condiția medicală. Elizabeth a așteptat o ambulanță o zi întreagă. Țipa de durere, însă nimeni nu a putut să-i întindă o mână de ajutor.

Bătrâna a așteptat încă 12 ore pentru un pat liber la spital

Și de parcă coșmarul nu ar fi fost de ajuns, bătrâna a mai avut de așteptat încă 12 ore înainte de a primi un pat în salon, după ce a fost dusă la Ysbyty Gwynedd din Bangor. Fiul, Ian, și nora, pe nume Susan, sunt revoltați și spun, pentru sursa citată, că ei și azilul de bătrâni, unde stă Elizabeth, au sunat de zece ori la serviciul de ambulanță.

"A fost foarte greu să o vedem pe podea, țipând de durere. Este inacceptabil", a spus nora femeii. Serviciul de ambulanță din Țara Galilor și-a cerut scuze și a dat vina pe greva personalului.

Reprezentanții serviciului de ambulanță au declarat că prioritățile, atunci când vine vorba de pacienți, vor fi stop cardiac, oprirea respirației, pierderea cunoștinței, șocul alergic, adaptarea și sângerarea severă sau rănile la cap."Ambulanțele vor putea în continuare să răspundă pacienților, dar numai atunci când există un risc care pune viața în pericol", a declarat Nick Smith, director la Serviciul de Ambulanță Yorkshire, potrivit The Sun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » "Țipa de durere". O bătrână de 93 de ani a așteptat ambulanța o zi întreagă și alte 12 ore pentru un pat liber la spital, în UK