Antena Meniu Search
x

Galerie foto Ultima misiune a unui aventurier francez, în vârstă de 75 de ani. A murit încercând să traverseze Atlanticul cu barca

Un francez în vârstă de 75 de ani care încerca să traverseze Atlanticul într-o barcă cu vâsle a fost găsit mort în cabina sa de pe mare.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 23.01.2022, 17:29

Garda de coastă portugheză a găsit vineri barca răsturnată a lui Jean-Jacques Savin în largul arhipelagul Azore. A fost trimis un scafandru sâmbătă pentru a face cercetări, dar trupul fostului parașutist „a fost găsit fără viață în interiorul cabinei”.

Triatletul pasionat a pornit din vârful sudic al Portugaliei continentale pe 1 ianuarie, dar nu a existat niciun contact cu el din noaptea de joi spre vineri, când a activat două balize de avarie, potrivit The Guardian. A fost ultima sa aventură după ce a traversat singur Atlanticul într-un butoi construit la comandă în 2019, o călătorie de 127 de zile urmărită de mii de oameni, live, pe Facebook.

Savin spera să ajungă din nou în Caraibe, de data aceasta cu o barcă cu vâsle, de opt metri lungime și 1,7 metri lățime, cu o stație de canotaj montată în centru. „Nu am auzit de el de vineri de la 00:34  dimineață”, au spus aceștia, adăugând că a activat „două semnalizatoare de avarie, spunându-ne că este „în mare dificultate””. au spus apropiaţii bărbatului.

Bărbatul a murit la o săptămână de la propria aniversare

Pe acelaşi subiect

Într-o postare pe Facebook, fiica lui a spus că o operațiune de căutare „a fost imediat pusă în mișcare în coordonare cu serviciile de salvare maritimă franceze, portugheze și americane”.

El a fost reperat ultima oară din nordul Madeirei, insulele portugheze de pe coasta de nord-vest a Africii, în drum spre Ponta Delgada, în Azore. La scurt timp după plecare, pe 1 ianuarie, condițiile nefavorabile ale vântului l-au forțat pe Savin să-și prelungească călătoria cu 900 km.

Miercuri, el a raportat pe Facebook probleme cauzate de vânt, adăugând că a fost obligat să treacă de la utilizarea unui desalinizator de apă electric la unul de rezervă operat manual. „Ma costă energie fizică. Dar fiţi siguri că nu sunt în pericol”, a scris el.

Savin, care a spus că traversarea Atlanticului cu o barcă de canotaj este un mod de a putea „râde la bătrânețe”, și-a sărbătorit vineri, săptămâna trecută, cea de-a 75-a aniversare la bordul ambarcațiunii sale cu două cabine.  Pentru a sărbători cum se cuvine, și-a adus și mandolina, foie gras și șampanie. „Voi vâsli opt ore pe zi, iar când vântul va bate prea tare, mă voi închide în cabină”, a spus el la startul expediţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Ultima misiune a unui aventurier francez, în vârstă de 75 de ani. A murit încercând să traverseze Atlanticul cu barca