Antena Meniu Search
x

Foto Un adolescent de 17 ani a murit subit în timp ce cânta în corul şcolii. Părinţii sunt disperaţi: "Trebuia să-i luăm maşină, acum pregătim înmormântarea"

Un adolescent din Illinois a suferit un accident tragic în timp ce cânta un solo la un eveniment organizat de corul şcolii. Părinţii băiatului au spus că el repeta o melodie când s-a prăbuşit şi a căzut la pământ, potivit New York Post

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 13:05

Daniel Moshi
Adolescent din Illinois, moarte subită în timpul unui concert pe care-l susţinea - Familia lui Daniel Moshi

Daniel Moshi, în vârstă de 17 ani, cânta în seara de vineri în cadrul All-State Honors Show Choir la Liceul Naperville North când a căzut inconştient. 

Cum a avut loc accidentul

"Am primit un telefon de la profesoara lui, profesoara de muzică. Ea a spus că a avut loc un incident. Că îşi repeta solo-ul muzical şi s-a prăbuşit, iar acum îi oferă primul ajutor şi îl duc la spital", a spus tatăl băiatului, Loden Moshi. 

Oficialii din Naperville au confirmat mai târziu că au răspuns la un apel de urgenţă privind tânărul de 17 ani rămas inconştient la şcoală, în jurul orei 18:18. Trecătorii îi acordau deja primul ajutor adolescentului când primul echipaj a ajuns la faţa locului. Moshi a fost transportat la Centrul Medical Edwards, unde a fost declarat decedat.

Pe acelaşi subiect

Băiatul era elev în clasa a douăsprezecea la Leyden High School District 212 în Parcul Franklin şi spera să urmeze o facultate de muzică anul viitor. Visul său era ca într-o zi, să facă parte dintr-un musical pe Broadway. Mama tânărului, Karolin Moshi, a spus că totul părea normal când şi-a lăsat fiul la şcoală vineri. 

"Am oprit la Starbucks chiar aici, când (fiul) şi-a luat băutura machiatto şi sandwich-ul. L-am lăsat la şcoală. Şi aştepta să vină profesoara, ştiţi voi, ca să vină să îl ia împreună cu ceilalţi colegi de cor care participau la eveniment", a declarat ea pentru NBC Chicago. 

Femeia spune că a venit acasă în dimineaţa de duminică şi a primit un apel de la biroul legistului DuPage, care a înştiinţat-o că fiul ei era complet sănătos la momentul incidentului. "Doamnă Moshi, vă contactez ca să vă aduc la cunoştinţă că nu era nimic în neregulă cu fiul dumneavoastră. Organele lui erau toate sănătoase, inima lui - absolut nimic nu era în neregulă", a spus medicul legist în apelul telefonic cu mama băiatului. 

Părinţii tânărului, îndureraţi profund

La interviul cu presa, părinţii lui Moshi au purtat albastru, culoarea preferată a tânărului. Familia l-a descris pe băiat ca fiind "sincer, atât de inocent, iubitor". Ei au spus că se bazează pe credinţă pentru a-i ajuta să treacă de această perioadă devastatoare. Mama tânărului a mărturisit că ultimele zile au fost foarte grele şi că nu s-a putut opri din plâns. 

"Nu pot să dorm. Nu am mai dormit de vineri. Dar este... nu ştiu cum să explic... credem în ceea ce credem. Dumnezeu ne ajută să trecem peste. Nu e uşor. Trebuia să îi cumpărăm o maşină. Iar acum, îi pregătim o înmormântare. Nu e uşor. Nu e uşor pentru niciun părinte să treacă prin aşa ceva pentru că încă nu avem răspunsuri", a spus ea. 

Sora lui Moshi, Dayna, a declarat că fratele său era un om minunat şi i-a încurajat pe oameni să petreacă mai mult timp cu familiile lor. "Dacă ai fraţi sau surori, trebuie să te distrezi cu ei. Pentru că dacă unul dintre ei se duce, te simţi singur", a spus ea. 

"Condoleanţe familiei, colegilor, directorilor şi... elevilor din districtul Leyden", a scris pe Facebook preşedinta Asociaţiei Americane a Directorilor Corali din Illinois (IL-ACDA). Ea a mai spus că organizaţia este "întristată de pierderea acestui om frumos care iubea să cânte"

Purtătorul de cuvânt al liceului la care Moshi studia a vorbit despre tragedie, declarând pentru NBC Chicago că "această pierdere are impact asupra întregii noastre comunităţi"

"Personalul şi studenţii noştri sunt îndureraţi şi ne concentrăm pe bunăstarea lor. Încurajăm pe oricine care se luptă cu ceva să contacteze un adult în care are încredere şi departamentul nostru de Servicii pentru Elevi, care este disponibil pentru a oferi sprijin. Le cerem tuturor să aibă grijă unii de alţii în perioada aceasta dificilă", spun reprezentanţii Liceului Leyden. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un adolescent de 17 ani a murit subit în timp ce cânta în corul şcolii. Părinţii sunt disperaţi: "Trebuia să-i luăm maşină, acum pregătim înmormântarea"