Antena Meniu Search
x

Foto Un bărbat a străbătut peste 4.500 de km cu cel mai bun prieten al lui, o veveriţă. Ajunşi la graniţa cu SUA, îşi vor lua rămas bun: "Sper să nu mă uite"

Veverița Niko a făcut călătoria de peste 4.000 de km împreună cu proprietarul său, Yeison, din Venezuela până în Matamoros în Mexic. Acum, perechea poate fi nevoită să-și ia rămas bun - dar voluntarii luptă pentru a-i menține împreună.

de Redactia Observator

la 26.09.2023, 14:45

Un bărbat a străbătut peste 4.000 de km cu cel mai bun prieten al lui, o veveriţă. Ajunşi la graniţa cu SUA, trebuie să îşi ia rămas bun: "Sper să nu mă uite"
Un bărbat a străbătut peste 4.000 de km cu cel mai bun prieten al lui, o veveriţă. Ajunşi la graniţa cu SUA, trebuie să îşi ia rămas bun: "Sper să nu mă uite" - Associated Press

Un bărbat care a fugit din Venezuela cu veverița lui de companie, călătorind mii de kilometri împreună și trăind luni într-un cort în Mexic, sunt nevoiţi acum să-și ia rămas bun, deoarece este puțin probabil ca animalului să i se permită să traverseze granița cu SUA, relatează Sky News.

Yeison, în vârstă de 23 de ani, spune că îi va fi greu dacă va trebui să-l lase pe Niko în urmă. Micuța veveriță, a făcut călătoria cuibărându-se într-o șapcă tricotată în rucsacul stăpânului său.

Tânărul nu a putut renunţa la animăluţ

Nu se pune problema să-și lase animalul de companie în Venezuela, spune Yeison, adăugând că a începe o nouă viață fără el „ar fi practic ca și cum nu aş începe cu nimic”. Migranții din Venezuela care fac călătoria periculoasă spre nord, o călătorie de peste 4.500 de km, se confruntă cu alegeri dificile cu privire la ce să ia cu ei, de obicei luând doar lucrurile pe care le pot duce în spate.

Pe acelaşi subiect

Yeison a făcut călătoria prin jungla periculoasă cunoscută sub numele de Darien Gap, unde a spus că a găsit cadavrul unui bărbat sub niște pături. Niko a fost ascuns în rucsac când s-au urcat în autobuze și au trecut prin inspecțiile punctelor de control din Mexic. Când un șofer de autobuz a descoperit veverița, Yeison și-a vândut telefonul cu 35 de dolari pentru a-l plăti pentru a-l ține la bord.

Momentele grele prin care au trecut cei doi

După ce a făcut călătoria în Mexic, Yeison a petrecut șase luni așteptând să depună un dosar de azil în SUA. Cei doi locuiau împreună într-un cort împreună cu sute de alți oameni care erau în aceeași situaţie. Yeison a făcut bani tunzând bărbaţi lângă cortul său și adesea adoarme împărțind aceeași pernă cu Niko noaptea.

Dar acum, ar putea fi forțați să se despartă. Yeison și-a asigurat o programare pentru a se prezenta la graniță pentru a căuta intrarea în SUA și a cere azil. Șansele ca Niko să i se permită să treacă și el sunt mici, dar voluntarii din tabără nu renunță.

„Sper să nu mă uite niciodată”, a mărturisit tânărul. Yeison l-a găsit pe Niko nou-născut după ce aproape că l-a călcat. L-a dus acasă, iar membrii familiei l-au hrănit cu iaurt. Conștient de ceea ce s-ar putea întâmpla la granița cu SUA, Yeison spune că a căutat inițial de muncă în Columbia. S-a pregătit pentru o despărțire, dar rămâne plin de speranță „Nu vreau ca el să fie separat de mine, pentru că știu că ne-ar fi rău de inimă. Sunt sigur de asta. Și dacă nu se îmbolnăvește, sper să ajungă să fie fericit. Și să nu-mi uite niciodată fața”, spune el

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Un bărbat a străbătut peste 4.500 de km cu cel mai bun prieten al lui, o veveriţă. Ajunşi la graniţa cu SUA, îşi vor lua rămas bun: "Sper să nu mă uite"