Antena Meniu Search
x

Un bărbat cu alcoolemie de 7,14, arestat cu greu în Franţa. S-a luptat cu poliţiştii şi s-a înjunghiat de două ori

Un bărbat în stare de ebrietate a fost arestat în Franţa pentru că deranja liniştea publică. Respectând protocolul, poliţiştii i-au măsurat concentraţia de alcool din sânge şi au avut parte de o surpriză: etilotestul indica 7,14 grame/litru.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 14:58

- Profimedia (scop ilustrativ)

Poliţiştii francezi din Lunéville (Meurthe-et-Moselle) au fost martori la un nou record local. Din păcate nu este vorba despre o faptă eroică, nici măcar pozitivă, ci despre o alcoolemie cum nu au mai văzut până acum: 7,14 grame/litru. Oamenii legii au fost chemaţi, duminică dimineaţă, de localnicii exasperaţi de un bărbat care deranja liniştea publică. Acesta, într-o stare vizibilă de ebrietate, a fost testat înainte de a fi transportat la spital, iar poliţiştii au rămas fără cuvinte în faţa rezultatului, relatează Le Figaro.

Bărbatul în stare de ebrietate s-a înjunghiat de două ori

Dar chiar şi în starea în care se afla, bărbatul nu s-a lăsat arestat uşor: a deschis uşa după multe insistenţe, iar apoi a avut un comportament violent. A aruncat cu piesele de mobilier şi s-a rănit cu cuţitul de două ori, prin înjunghiere. Este vorba despre răni superficiale, care nu îi pun viaţa în pericol, asigură reprezentanţii poliţiei.

Deşi cantitatea de alcool din sângele său este uriaşă, e departe de a stabili un record absolut. Un cetăţean polonez, de exemplu, a fost depistat cu o alcoolemie de 13,74 de grame/litru. Dr. Philippe Batel spune că în jurul valorii de 1,5 grame/litru, 30% din populaţie s-ar afla deja în comă alcoolică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Mapamond » Un bărbat cu alcoolemie de 7,14, arestat cu greu în Franţa. S-a luptat cu poliţiştii şi s-a înjunghiat de două ori