Antena Meniu Search
x

Foto Un bărbat de 52 de ani a îmbătat o fată, a violat-o și a ucis-o în apartamentul lui din UK. A comis atrocitățile pentru "plăcerea" lui

Simon Goold, în vârstă de 52 de ani, a atacat-o cu brutalitate pe Elizabeth McCann, în vârstă de 26 de ani, anul trecut, în UK. Bărbatul a pledat vinovat de agresarea, violarea și uciderea unei femei pe care a cunoscut-o la un curs la un colegiu de sănătate din Anglia. Acesta "i-a oferit băuturi alcoolice" și substanțe interzise, apoi a profitat de ea.

de Cristina Cruceru

la 22.02.2023, 09:39

Un bărbat de 52 de ani a îmbătat o fată, a violat-o și a ucis-o în apartamentul lui din UK
Un bărbat de 52 de ani a îmbătat o fată, a violat-o și a ucis-o în apartamentul lui din UK - Profimedia

Simon ar putea fi condamnat la închisoare pe viață, în urma morții lui Elizabeth McCann, în vârstă de 26 de ani, care a fost atacată cu brutalitate pe 24 august anul trecut. Cei doi s-au întâlnit la un curs la Colegiul de sănătate din Ashton-under-Lyne, Anglia. Apoi, s-au văzut la pub cu doar câteva ore înainte ca Goold să o stranguleze mortal în apartamentul său. Bărbatul i-a cumpărat tinerei, care lua medicamente și bea rar alcool, mai multe rânduri de vodcă și cocaină, împreună cu numeroase shot-uri de alcool. A dus-o la el în apartament cu un taxi, relatează DailyMail.

A strangulat-o cu un tricou

Simon a violat-o, iar mai apoi a strangulat-o cu un tricou, au concluzionat autoritățile britanice în urma cercetărilor făcute. "Acesta este un caz tragic în care un bărbat de 52 de ani a vizat o femeie mult mai tânără, de 26 de ani, pe care o știa vulnerabilă, i-a oferit suficient alcool pentru a o îmbăta, a agresat-o sexual într-un taxi, când nu era în stare să consimtă, apoi, când s-a întors la apartamentul său, a comis alte agresiuni sexuale brutale și a violat-o, lăsând-o cu răni semnificative și grave.

Acuzarea spune că inculpatul a obținut plăcere sexuală din umilirea ei, plăcere de a-i provoca răni și durere și de a-i provoca teamă. Și-a atins satisfacția supremă prin uciderea ei în acea noapte în apartamentul său", au transmis autoritățile.

Pe acelaşi subiect

În prima zi de proces, s-a spus că Elizabeth, cunoscută de familie sub numele de 'Lizzie', primea ajutor pentru probleme de sănătate mintală la colegiul din Ashton-under-Lyne, unde l-a întâlnit pe Goold la un curs. Pe 19 august anul trecut, cei doi s-au întâlnit la o cafea. Apoi, în după-amiaza zilei de 24 august, Simon și Lizzie s-au întâlnit din nou, iar el i-a cumpărat vodcă și cocaină. Bărbatul a îmbătat-o pe tânără, deși aceasta nu era obișnuită să consume alcool.

Ce au surprins camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere au surprins-o pe Lizzie clătinându-se, înainte de a se așeza pe un scaun și de a bea alte trei pahare de alcool. În filmare, ea este văzută căzând de mai multe ori și pare să se clatine înainte de a părăsi pub-ul cu Simon. De asemenea, se vede cum bărbatul de 52 de ani o sprijină de un perete înainte de a se urca amândoi într-un taxi, șoferul descriind-o ca fiind 'ieșită din fire'.

S-a auzit că Simon i-a spus șoferului: "Nu vă faceți griji, este doar beată". Pe tot parcursul călătoriei, acesta ar fi 'sărutat' gâtul femeii și ar fi atins-o în zonele intime, în timp ce ea rămânea cu privirea fixă în față, fără reacție și 'fără viață'.

Vecinii au auzit țipete din apartamentul bărbatului

Au ajuns la apartamentul său cu puțin timp înainte de ora 17:00, iar tânăra este văzută căzând înainte ca atacatorul să o conducă înăuntru. După doar 15 minute, acesta îi făcuse poze și înregistrări video explicite. În mai multe videoclipuri descrise magistraților, femeia părea să aibă haine în jurul gâtului. De asemenea, ea poate fi auzită spunând că a fost "foarte dureros". Vecinii au declarat poliției că au auzit bătăi, certuri și plânsete în timpul serii, iar unul dintre ei a primit mai târziu un SMS de la Goold cerând ajutor.

Vecinul a urcat apoi la etaj și a găsit-o pe tânăra de 26 de ani goală și inconștientă pe podea. Au ajutat-o să o mute pe pat, timp în care criminalul le-a spus că era prea beată. După ce au plecat, acesta i-a mai făcut o poză, a declarat instanța.

"A trecut ceva timp între momentul în care a făcut acea fotografie și dimineața următoare când a fost supusă unor leziuni genitale grave și ucisă prin strangulare. Acuzarea spune că aceste fapte demonstrează în mod clar că acuzatul a obținut un fior sexual din umilire și frică. Aceasta susține acuzația că motivul pentru care a atacat-o sexual, a violat-o și a ucis-o pe Elizabeth a fost satisfacerea unei dorințe sexuale extrem de sadice", au transmis autoritățile, scrie sursa citată mai sus.

Criminalul a negat inițial infracțiunile

În dimineața următoare, 25 august, Simon a sunat la Urgențe, declarând că în patul său se afla o "femeie moartă". Ofițerii au ajuns la apartamentul său și au găsit-o pe femeie parțial îmbrăcată, cu bluza, pantofii de sport și telefonul mobil așezate frumos în apropierea cadavrului.

Într-un raport post-mortem, un patolog a constatat că aceasta suferise 46 de leziuni externe și interne, inclusiv răni grave pe gât. Medicul legist a constatat că aceste semne ar fi putut fi cauzate de un tricou strâns în jurul gâtului.

Criminalul a negat inițial infracțiunile de crimă, viol, agresiune sexuală, dar după prima zi a procesului său a pledat vinovat pentru toate infracțiunile.

În urma pledoariei sale, Craig Cleminson a declarat, potrivit DailyMail: "Simon Goold a îndopat-o în mod deliberat pe Elizabeth McCann cu băuturi alcoolice, înainte de a o duce în apartamentul său cu intenția de a profita de starea ei vulnerabilă pentru propria satisfacție sexuală.

Pe tot parcursul cazului, el a susținut că Elizabeth și-a dat consimțământul deplin pentru tot ceea ce i s-a întâmplat și că nu a avut intenția de a-i face rău. Dar în cea de-a doua zi a procesului a pledat vinovat de agresarea sexuală, violarea și uciderea ei.

Nu pot să-mi imaginez sentimentul de pierdere pe care îl resimte familia lui Elizabeth, aș vrea să le transmit condoleanțe. Nimic nu o poate aduce înapoi, dar sper că se vor consola cu faptul că Goold a fost adus în fața justiției pentru că a luat-o de lângă ei. El riscă închisoare pe viață".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Un bărbat de 52 de ani a îmbătat o fată, a violat-o și a ucis-o în apartamentul lui din UK. A comis atrocitățile pentru "plăcerea" lui