Antena Meniu Search
x

Foto Un bărbat furios a înjunghiat până la moarte un șofer, în fața fiului de patru ani al victimei, într-un atac ''brutal'', în Anglia

Un bărbat furios, care a ucis un șofer într-un atac frenetic cu cuțitul chiar în fața fiului de patru ani al victimei, a fost adus în faţa instanţei.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 22:41

Şoferul a fost înjunghiat până la moarte
Şoferul a fost înjunghiat până la moarte - GoFundMe

Alexander Layton, în vârstă de 33 de ani, a fost filmat când l-a înjunghiat pe James Stokoe de patru ori, în timp ce fiul său stătea într-un scaun de mașină pe bancheta din spate a BMW-ului. Arma i-a atins artera femurală, provocând pierderi catastrofale de sânge. El a fost declarat mort de un medic de pe ambulanță, la 20 de minute după atacul din Thornaby, Teesside, petrecut în plină zi, pe 15 mai anul trecut.

Înregistrările camerei de bord l-au arătat pe Layton ridicând cuțitul asupra victimei. Juriului i s-au arătat, de asemenea, imagini filmate cu un telefon mobil, în care Layton și-a pus cuțitul înapoi în rucsac și a plecat ''calm'' cu pungile de cumpărături, imediat după atac.

Martorii atacului au încercat să-l ajute pe şofer şi pe copilul acestuia, care se afla pe bancheta din spate

Au fost mai mulți martori care s-au grăbit la fața locului, inclusiv o asistentă care a încercat să-l salveze pe domnul Stokoe și un rezident din apropiere care a vrut să îl protejeze pe cel mic şi l-a luat cu el. Serviciile de urgență au fost chemate de un tânăr de 16 ani care trecea prin zonă, într-o mașină în care se mai aflau părinții săi, a auzit instanța.

Pe acelaşi subiect

Peter Makepeace, din partea procuraturii, a declarat juriului că există dovezi ale unor mesaje trimise de Layton la câteva minute după crimă, care nu dădeau indicii că tocmai ar fi fost implicat într-un asemenea atac. El a fost arestat a doua zi după incident și a spus poliției că nu ar trebui să fie tratat diferit ''pentru că a ucis pe cineva''. Într-o declarație pregătită împreună cu avocatul său, el a susținut, de asemenea, că a acționat în legitimă apărare.

Dar domnul Makepeace a spus juriului că înregistrările video au arătat în mod clar că bărbatul a acționat cu ''furie, deși într-o manieră calmă, dar brutală''. Juriul a aflat că tragedia ar fi fost declanşată de un conflict în trafic petrecut cu puţin timp înainte de atac. Fiul domnului Stokoe se afla pe un scaun pentru copii, pe bancheta din spate a BMW-ului, pe partea pasagerului, în timp ce scena lua amploare. 

Soția victimei, un tehnician de laborator la Universitatea Durham, a auzit sirenele de acasă și i-a trimis un mesaj pentru a-i spune să vină acasă pe un alt drum, deoarece a avut loc un fel de incident, care s-a întâmplat pe Trenchard Avenue. În acel moment, soțul ei era deja mort sau cel puţin pe moarte, după una dintre loviturile de la nivelul piciorului. Odată arestat, Layton le-a spus oamenilor legii că avea cuțitul pentru că mergea într-o zonă de camping.

Curtea a auzit că suspectul a stat treaz toată noaptea discutând despre teorii ale conspirației cu un cunoscut. Cu două ore înainte de incident, el amenințase că va ''ucide'' un asociat, prin înjunghiere. Momentan Layton neagă crima, iar procesul continuă, notează Mirror

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un bărbat furios a înjunghiat până la moarte un șofer, în fața fiului de patru ani al victimei, într-un atac ''brutal'', în Anglia