Antena Meniu Search
x

Un bebeluş declarat mort la naştere, în Turcia, a început să plângă în braţele tatălui, în timp ce îl ducea la cimitir

Tragedie transformată în lacrimi de bucurie pentru o întreagă familie din Turcia. Un bebeluş declarat mort la naştere a început să plângă în timp ce tatăl îl conducea la cimitir pentru înmormântare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.01.2022, 15:35

Bebeluş
Un bebeluş declarat mort la naştere în Turcia a început să plângă în braţele tatălui, în timp ce îl ducea la cimitir pentru înmormântare - Profimedia

Cu inima frântă şi brăzdat de lacrimi, un tată şi-a luat copilul de la maternitate după ce a primit vestea cumplită că s-a născut mort pentru a-i face cele cuvenite ca să-i ofere odihna veşnică. Nu mică i-a fost însă mirarea când a auzit bebeluşul plângând în maşină, în drum spre cimitir.

Medicii de la Spitalul de Stat Yuregir din oraşul Adana, sudul Turciei au eliberat chiar un certificat de deces după ce au ajuns la concluzia că micuţul, născut în luna a cincea de sarcină, era mort.

Bebeluşul, născut prematur în luna a cincea de sarcină

Mama acestuia, Melek Sert, în vârstă de 32 de ani, a început să aibă dureri groaznice şi a ajuns la spital pe 27 decembrie. A fost tratată şi apoi externată pe 30 decembrie, dar s-a întors din nou în Ajunul Anului Nou şi transferată de urgenţă la Spitalul de Stat din Seyhan. Starea ei s-a deteriorat, iar pe 2 ianuarie doctorii au înştiinţat-o că are „un avort spontan”, explicându-i că bebeluşul ei este „mort”. A născut natural, iar micuţul a fost declarat mort de medici.

Pe acelaşi subiect

Tatăl, Hasan Sert, a luat apoi bebeluşul presupus mort pentru a-l duce la cimitir şi a-l înmormânta, dar pe drum, copilul a început brusc să plângă. Şocat a făcut cale întoarsă şi a mers de urgenţă la spital. Micuţul se luptă acum pentru viaţa sa, internat în secţia de Terapie Intensivă Neonatală. Părinţii cer cu disperare ajutor oricărei persoane care doreşte să ajute donând sânge pentru bebeluş.

„Copilul meu se luptă pentru viaţa lui. Pentru că nu are încă un nume, donatorii pot folosi numele nostru de familie pentru a dona sânge”, a declarat tatăl, potrivit Mirror.

Un alt bebeluş declarat mort a fost descoperit în viaţă înainte de înmormântare, în Brazilia

O anchetă a fost deschisă de autorităţi pentru a stabili dacă spitalul a dat dovadă de neglijenţă în ceea ce priveşte situaţia. Situaţia pare trasă la indigo cu un caz din Brazilia, unde un alt bebeluş declarat mort la naştere a fost descoperit în viaţă, când un director de pompe funebre a auzit scâncetele copilaşului în timp ce-l pregătea pentru înmormântare.

Mama, o tânără de 18 ani, a ajuns de urgență la spital cu dureri cumplite, neștiind că este însărcinată. Medicii i-au dat pastile de durere și au trimis-o acasă, fără un consult amănunțit, iar tânăra a născut în cele din urmă la domiciliu, fără ajutor medical.  Bebelușul s-a născut la șapte luni și cântărea mai puțin de un kilogram. Când s-a întors cu copilul în brațe, la spital, medicii i-au spus că s-a născut mort. Atât familia bebeluşului, cât și directorul casei de pompe funebre au depus plângere împotriva spitalului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un bebeluş declarat mort la naştere, în Turcia, a început să plângă în braţele tatălui, în timp ce îl ducea la cimitir