Antena Meniu Search
x

Un fost polițist, acuzat că a violat trei adolescente, a fost condamnat după aproape 30 de ani de la faptele odioase, în Anglia

Un fost ofițer al poliției metropolitane din Anglia, care a abuzat sexual și a violat trei adolescente, a fost condamnat la 24 de ani de închisoare. Bărbatul și-a primit sentința după 30 de ani de la comiterea faptelor odioase.

de Maria Dogaru

la 23.08.2022, 16:07

Una dintre victime a mărturisit în 2020 că a fost agresată de fostul polițist
Fost polițist din Anglia, acuzat de abuz sexual și violul a trei adolescente a fost condamnat după aproape 30 de ani de la incident - Profimedia

Anthony Smith, 56 de ani, și-a început abuzul în urmă cu aproape 30 de ani, când le-a violat și agresat sexual pe cele trei fete, inclusiv o tânără de 13 ani, timp de patru ani de zile, relatează Mirror.

Una dintre victime s-a prezentat la poliție şi a mărturisit că a fost abuzată de bărbat

La momentul abuzurilor, Anthony era ofițer în serviciu la Poliția metropolitană, iar cele trei fete aveau între 13 și 17 ani. Abuzul a fost comis într-o casă din Surrey între 1993 și 1997, a spus poliția. Anthony, acum din Weybridge, Surrey, a părăsit postul de polițist în 2004, după ce a fost condamnat pentru intreținerea relațiilor sexuale cu un copil sub 16 ani, într-un caz separat. De asemenea, acesta a lucrat ca profesor de înot în Llandudno, Țara Galilor, înainte de a se alătura poliției în 1987.

O anchetă a fost lansată după ce una dintre femei s-a prezentat în 2020 și a raportat că a fost abuzată de fostul polițist în adolescență. Celelalte două victime s-au prezentat apoi la scurt timp după aceea, a spus poliția din Surrey.

Pe acelaşi subiect

Victimele au povestit instanței momentele groaznice prin care au trecut în urmă cu aproape 30 de ani

În timpul unui proces de trei săptămâni care s-a încheiat pe 30 iunie, toate cele trei victime au descris modul în care bărbatul le-a violat și abuzat sexual de mai multe ori de-a lungul mai multor ani. La Guildford Crown Court, Smith a fost găsit vinovat de 13 acuzații de viol și agresiune sexuală împotriva a trei victime separate. Anthony Smith a fost condamnat vineri la 24 de ani de închisoare.

Instanța a auzit-o pe una dintre victime descriind modul în care Anthony a „manipulat-o” și „a controlat-o” și a făcut-o să se simtă „inutilă și îngrozită”.

 „Pentru lumea exterioară, ai fost un pilon al comunității, un exemplu strălucitor de ofițer de poliție. Totuși iată că ai fost, abuzând de poziția ta de încredere, făcându-mă să mă simt neputincioasă, vinovată și rușinată de ceea ce am făcut. Sentimentele de vinovăție, rușine și anxietate sunt „normalul” meu și mă străduiesc în fiecare zi să combat asta. Am purtat cu mine rușinea de a fi o victimă a abuzului de-a lungul vieții și acest lucru a avut un impact negativ asupra relațiilor mele intime. Chiar dacă știu că abuzul nu a fost vina mea, rușinea nu părăsește niciodată pe deplin un supraviețuitor al abuzului sexual din copilărie”, a spus victima

Detectivul Matt Cable, de la echipa de investigare a infracțiunilor sexuale a poliției din Surrey, l-a descris pe Anthony Smith după condamnare drept „prădător” și că poziția sa de ofițer de poliție însemna că victimele lui au simțit că nu se pot apăra.

Am lansat o investigație după ce una dintre victime s-a prezentat și a raportat abuzul pe care l-a suferit. Acest lucru a dus la apariția altor două victime și a dus la o anchetă aprofundată și complexă, cu un număr semnificativ de acuzații de abuz sexual grav, inclusiv viol, care se întindeau pe mulți ani. Ca ofițer de poliție la momentul faptei sale, Smith se afla într-o poziție de putere, ceea ce însemna că victimele sale nu simțeau că sunt capabile să vorbească despre ceea ce le-a făcut el, decât mulți ani mai târziu. Condamnarea pe care a primit-o astăzi reflectă amploarea comportamentului său de prădător în felul, în care a vizat fetele tinere și le-a folosit pentru propria sa satisfacție. Pentru a-l vedea în spatele gratiilor, sperăm că le va permite acestor trei femei să-și continue viața, știind că în sfârșit a fost adus în fața justiției pentru faptele sale odioase și de neapărat, a spus acesta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un fost polițist, acuzat că a violat trei adolescente, a fost condamnat după aproape 30 de ani de la faptele odioase, în Anglia