Antena Meniu Search
x

Un indian a hotărât să divorţeze pentru că soţia lui îi gătea în fiecare zi acelaşi fel de mâncare: "Nu a mai rezistat”

Un judecător din India a dezvăluit motivul pentru care un bărbat a decis să divorţeze de soţia sa, după mai mulţi ani de căsnicie. Omul a hotărât să pună punct pentru că femeia îi gătea aceeaşi mâncare în fiecare zi: tăiţei instant.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.06.2022, 16:57

Un indian a hotărât să divorţeze pentru că soţia lui îi gătea în fiecare zi acelaşi fel de mâncare - Shutterstock

Raghunath, un judecător din India, a vorbit despre cazurile neobişnuite de care a avut parte în cariera sa, dar mai ales despre motivele ieşite din comun pentru care diferite cupluri au ajuns să divorţeze. În timpul unei conferințe de presă la tribunalul din Mysuru, el și-a amintit de o experiență pe care a numit-o „cazul Maggi”, în care un soț și-a încheiat căsnicia pentru că soția lui îi pregătea acelaşi fel de mâncare în fiecare zi.

„Soțul a spus că soția lui nu știe să pregătească nicio mâncare în afară de tăițeii Maggi”, a povestit el. Primea tăiței la micul dejun, prânz și cină. S-a plâns că soția sa mergea la magazin să cumpere mâncare, dar se întorcea acasă doar cu tăiţei instant. Nu a mai rezistat”

Deși nu a dezvăluit detalii specifice despre cuplu, Raghunath a remarcat că aceștia au divorțat de comun acord. După cum se menționează în Legea specială privind căsătoria din India din 1954, divorțul prin consimțământ reciproc este atunci când părțile trăiesc separat de un an și ambele au convenit că uniunea lor prin căsătorie ar trebui să se încheie, relatează The Independent

De-a lungul anilor, rapoartele au concluzionat că India are o rată pozitivă în ceea ce priveşte divorţurile. De exemplu, în 2018, un studiu al Jurnalului Internațional de Management, Tehnologie și Studii Sociale a constatat că țara a avut o rată a divorțurilor de 11%, în timp ce Statele Unite a avut o rată de 50%.

Pe acelaşi subiect

Cuplurile trebuie să aştepte cel puţin un an pentru a putea divorţa

Cu toate acestea, potrivit lui Raghunath, cazurile de divorț au continuat să crească în India, deoarece districtul Mysuru are cinci tribunale de familie, cu un total de 800 de cazuri care includ persoane care doresc să încheie orice socoteală cu soţul sau soţia.

„Cazurile de divorț cresc drastic de-a lungul anilor. Cuplurile trebuie să rămână împreună cel puțin un an înainte de a solicita divorțul”, a explicat el. „Dacă nu ar exista o astfel de lege, ar fi cereri de divorț depuse direct din sălile de nuntă”.

El a recunoscut, de asemenea, că primește mai multe „cereri de divorț” de la oameni care locuiesc în „zonele urbane” ale Indiei, spre deosebire de „părțile rurale”. Judecătorul susţine că acest lucru se datorează faptului că femeile din orașe sunt mai „independente financiar” decât cele din localitățile rurale: „Femeile nu au independență și frica lor de societate și de sentimentele familiei le obligă să facă față situației. Dar în orașe, femeile sunt educate și sunt independente financiar.”

Deși a mărturisit că soluționarea disputelor conjugale poate fi dificilă, Raghunath a avut cazuri în care cuplurile au decis în cele din urmă să rămână împreună.

„Folosim sentimentele pentru a crea un compromis între cupluri și pentru a le reuni. Ţine mai mult de probleme psihologice decât fizice”, a adăugat el. „În majoritatea cazurilor, deși cuplurile se reunesc, rămân cicatrici ale disputei lor. Din 800-900 de cazuri matrimoniale, reușim să împăcăm cuplurile în jurul a 20-30 de cazuri.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Un indian a hotărât să divorţeze pentru că soţia lui îi gătea în fiecare zi acelaşi fel de mâncare: "Nu a mai rezistat”