Antena Meniu Search
x

Un om al strâzii, plâns de un oraș întreg în Canada. Cine era bărbatul ucis de câteva adolescente și lăsat să zacă în stradă

Ken Lee, în vârstă de 59 de ani, a fost bătut și înjunghiat în centrul orașului Toronto, Canada, de câteva adolescente. Tragedia a avut loc pe 18 decembrie, anul trecut, însă abia acum a ieșit la iveală identitatea bărbatului decedat.

de Cristina Cruceru

la 12.01.2023, 14:11

Un om al strâzii, plâns de un oraș întreg în Canada
Un om al strâzii, plâns de un oraș întreg în Canada - Facebook

Ken Lee, în vârstă de 59 de ani, era un om fără adăpost care trăia pe străzile din Toronto, Canada. Opt adolescente, cu vârste cuprinse între 13-16 ani, l-au bătut și înjunghiat pe bărbat, iar mai apoi l-au lăsat într-o baltă de sânge. Acestea au fost acuzate de crimă pentru fapta lor, iar autoritățile fac în continuare cercetări.

Prietenii și liderii comunității, din care făcea parte bărbatul, s-au adunat marți la o slujbă de comemorare, după ce identitatea lui Lee a fost făcut publică. Această crimă a șocat orașul. "Auzind așa ceva, mai ales despre oamenii care au fost implicați, este ceva ce depășește complet înțelegerea mea", a declarat pentru, CBC, Diana Chan McNally, din cadrul unei biserici.

Femeia a mai spus, pentru presa străină, că a văzut mulți oameni ai străzii bătuți de diferite persoane. Totuși, aceasta este de părere că este cel mai grav caz pe care l-a văzut până acum. "Acesta este exemplul cel mai grav, dar vedem asta tot timpul", a spus ea. "Cred că există atât de multă ură și dezumanizare față de oamenii care nu au locuințe", a adăugat femeia.

Bărbatul a avut parte de o comemorare

Pe acelaşi subiect

La comemorare, prietenii l-au descris pe Lee ca fiind un om liniștit și devotat, care a încercat să apere o persoană fără adăpost căreia i se fura o sticlă de băutură când a fost atacat. Lee era un imigrant din Hong Kong, care se mutase recent în sistemul de adăposturi al orașului și încerca să găsească o locuință, au declarat prietenii pentru CBC.

El a fost atacat de un grup de tinere pe 18 decembrie, la colțul dintre York Street și University Avenue, la câțiva metri de Union Station, a precizat poliția într-un comunicat. A fost transportat de urgență la spital cu răni grave, unde a fost declarat decedat la scurt timp.

Detectivul Terry Browne a descris uciderea lui Lee ca fiind un incident de tip "swarming", în care un grup atacă simultan o singură persoană la o conferință de presă luna trecută. Acesta a spus că toți cei opt suspecți au "jucat un rol" în moartea lui Lee.

"Nu voi spune ce a făcut fiecare în parte, dar toate opt erau împreună și participau la acest eveniment, ceea ce este îngrijorător", a declarat dl Browne. El a confirmat că disputa inițială a avut loc din cauza tentativei de furt a unei sticle de băutură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un om al strâzii, plâns de un oraș întreg în Canada. Cine era bărbatul ucis de câteva adolescente și lăsat să zacă în stradă