Antena Meniu Search
x

Video Un poliţist, cel mai mare violator în serie din istoria UK: zeci de victime în 20 de ani. Poliţia a declanşat o anchetă uriaşă

Cel mai mare violator în serie din istoria Marii Britanii este un poliţist. A recunoscut că a comis 49 de abuzuri și agresiuni sexuale, pe parcursul a 20 de ani. El s-a folosit de uniformă pentru a-şi ameninţa şi şantaja victimele. Poliţia metropolitană a declanşat Operaţiunea Onix prin care vrea să-i verifice pe toţi cei 45.000 de angajaţi ai instituţiei.

de Redactia Observator

la 17.01.2023, 21:09

Vezi și

David Carrick era ofițer de elită al poliției metropolitane. A fost promovat în 2009. Nimeni nu bănuia însă că de aproape 10 ani, acesta abuzase deja zeci de femei. Promovarea l-a făcut să capete şi mai multă încredere în el. Au urmat alţi zece ani de abuzuri şi alte zeci de femei lăsate cu traume pe viaţă.

Jaswant Narwal, procuror-şef: Odată cu trecerea timpului, gravitatea abuzurilor sale a crescut, devenind mai impulsionat şi crezând că va scăpa basma curată.

Cum își ademenea victimele

Poliţistul violator îşi ademenea victimele pe site-uri de întâlniri online. La început era un tip galant, dar o dată ce le câştiga încrederea se transforma în călău. Femeile povestesc scene cumplite. Pregătise pentru ele o debara, sub o scară, unde le încuia cu zilele. Erau ţinute dezbrăcate, iar orice act de nesupunere era aspru pedepsit. Erau torturate şi ameninţate. Carrick le spunea că nimeni nu o să le creadă pentru că este om al legii.

Pe acelaşi subiect

"Îmi spunea: te pot ucide fără a lăsa nicio urmă, pentru că lucrez în poliţie. Am grijă de premier, aşa că mai bine ai grijă cum te comporţi. Sunt un tip puternic", a povestit una dintre victime.

Iain Moor, ofiţer investigaţii: Cred că mulţi vor fi îngroziţi şi dezgustaţi de acţiunile sale, dar sper că victimele şi publicul vor vedea că nimeni nu este deasupra legii.

Barbara Gray, comisar Poliţia Metropolitană: Îmi pare foarte rău că acest lucru a prelungit suferinţa acestor femei.

Până în momentul arestării, în iulie, anul trecut, a fost de mai multe ori suspect în anchete care vizau hărţuirea şi agresiunea faţă de femei. Colegii îl porecliseră "Ticălosul Dave", însă nu l-au achentat niciodată temeinic, pentru că, supuse unei terori constante, victimele îşi retrăgeau plângerile.

Mama poliţistului violator spune că la rândul ei l-a reclamat pe când acesta era doar un adolescent, după un incident grav, despre care nu a vrut însă să dea detalii.

"După aceea, s-a schimbat. A devenit mai retras şi mai îndepărtat de familie. Nu am ştiut asta până recent ce a făcut, dar celălalt fiu al meu mi-a spus că este un om îngrozitor şi că obişnuia să-l lovească la picioare", a spus femeia.

Poliția Metropolitană a anunţat că anchezează acum alte 1.000 de acuzații de abuz sexual și domestic care implică aproximativ 800 dintre ofițerii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un poliţist, cel mai mare violator în serie din istoria UK: zeci de victime în 20 de ani. Poliţia a declanşat o anchetă uriaşă