Antena Meniu Search
x

Rechinul care l-a ucis pe tânărul de 24 de ani în Hurghada ar fi acelaşi care anul trecut a omorât două turiste, între care o româncă

Un biolog marin rus susţine că rechinul care l-a ucis pe tânărul de 24 de ani, de naţionalitate rusă, ar fi acelaşi care anul trecut a omorât 2 turiste, în Hurghada, Egipt.

de Redactia Observator

la 14.06.2023, 09:56

Rechinul tigru care l-a atacat şi ucis pe Vladimir Popov, în vârstă de 24 de ani, în Hurghada, Egipt, ar fi acelaşi care a omorât anul trecut două turiste, între care o româncă, în vacanţă, în aceeaşi zonă.

Salvamarul, mărturii în urma atacului rechinului, în Hurghada

Între timp, salvamarul care a încercat să îl salveze pe Vladimir a povestit despre momentul oribil în care şi-a dat seama că nu mai poate face nimic pentru tânăr, în urma atacului sângeros, potrivit Daily Express.

Când am ajuns în apropierea bărbatului, apa era plină de sânge. Atunci am văzut că nu mai are o mână. Și atunci a apărut un rechin. Mi-am dat seama imediat că nu poate fi salvat. Era și o femeie în apă. Se afla în şoc, complet. Am reușit să o scot din apă și să o aduc la țărm, apoi m-am întors imediat înapoi la bărbat”‌, a povestit Mohammed, salvamarul care a intervenit şi a reuşit să o salveze pe iubita rusului de 24 de ani.

Pe acelaşi subiect

Experții criminaliști au declarat că rămășițele lui Popov au ajuns la morgă „desfigurate și cu multe părți lipsă”, potrivit The Voice Mag.

Rechinul i-a smuls capul şi i-a desfigurat fața, iar părți separate ale corpului au fost recuperate din mare. De asemenea, rechinul a mâncat părți din abdomen și mâini. Potrivit medicilo legişti, în interiorul rechinului, ucis ulterior, au fost găsite alte părţi din cadavru.

„Trupul decedatului nu va fi predat familiei sale până când medicina legală nu va finaliza procedurile care servesc în cursul investigației incidentului”, a transmis un purtător de cuvânt de la morga din Hurghada.

Rechinul ar fi atacat şi în trecut

Biologul marin rus, Dmitri Orlov, fondator și CEO al companiei RuDIVE care operează în Marea Roșie, suspectează că rechinul ar fi acelaşi care a ucis cele două turiste anul trecut şi că ar fi vorba despre o femelă gestantă.

În iulie anul trecut, turista de origine austriacă - Elisabeth Sauer, în vârstă de 68 de ani, făcea snorkeling când a fost atacată. O a doua victimă, o turistă româncă, a fost mâncată de vie la câteva sute de metri distanţă. Roxana era funcționară la Direcția de Finanțe şi se afla în concediu în Hurghada, la un hotel de 5 stele. Apropiaţii spun de altfel că era pasionată de călătorii şi pleca deseori în străinătate.

Potrivit unui raport de opt pagini difuzat anul trecut de comisia de specialişti de la protectoratul Mării Roşii şi de la Asociaţia de Conservare şi Protecţie a Mediului din Hurghada, ''un singur exemplar de rechin tigru'' s-a aflat în spatele celor două atacuri fatale din 1 iulie, ''date fiind urmele de muşcătură de pe corpurile victimelor, care făceau snorkeling'', a informat cotidianul oficial egiptean Al Ahram.

Biologul rus subliniază faptul că şansele sunt enorme ca acelaşi rechin să fi comis cele trei atacuri sângeroase. „Cred că această femelă de rechin-tigru era gestantă. Anul trecut a fost un rechin-tigru, tot o femelă, gestantă. A rămas din nou însărcinată și, din moment ce nu poate vâna ca de obicei peştii, a venit din nou în aceeaşi zonă, amintindu-și un loc în care prada este una uşoară, a concluzionat el.

În ultimii ani, atacurile rechinilor au fost relativ rare în regiunea de coastă a Mării Roşii, scrie Al Ahram. În 2020, un băiat din Ucraina şi-a pierdut o mână, iar un ghid egiptean a rămas fără un picior în urma unui atac de acest tip. În 2018, un rechin a ucis un turist ceh în apropierea unei plaje de la Marea Roşie. Un turist german şi-a pierdut viaţa în 2015, într-un atac similar. În 2010, mai multe atacuri ale rechinilor s-au soldat cu moartea unui turist european şi cu mutilarea altor câţiva în largul staţiunii Sharm El-Sheikh din Peninsula Sinai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Rechinul care l-a ucis pe tânărul de 24 de ani în Hurghada ar fi acelaşi care anul trecut a omorât două turiste, între care o româncă